KNMV – MON ONK Cross Country in Markelo van start


Tom van Appeldoorn - 31 mei, 2021 FOTO - Enduro.nl

In het weekend van 26 en 27 juni organiseert de club MC Ons Genoegen een cross-countryweekend op en rond het motocrosscircuit De Herikerberg in Markelo. Deze tak van motorsport is vrij nieuw in Nederland en inmiddels zeer geliefd bij veel motorsporters. Met name rijders uit de (jeugd)enduro, rally en offroad weten de sport te waarderen. Zij weten als geen ander hoe het is om motocrossvaardigheid en behendigheid te combineren, exact hoe cross country bedacht is.

Zaterdag 26 juni: NK Jeugdenduro en ONK Cross Country – Pro Expertklasse

Op zaterdag 26 juni gaan er twee competities van start. Dit zijn de KNMV NK Jeugdenduro en de KNMV-MON ONK Cross Country.

KNMV NK Jeugdenduro
Deze competitie bestaat uit 3 klassen: JE-1, JE-2 en Open Klasse. Voor de JE-1 en JE-2 klasse is een KNMV-jeugdendurolicentie 2021 verplicht. Voor de Open Klasse kunnen (jeugd)sporters met een KNMV-basissportlicentie MX of een startlicentie MX zich inschrijven en ervaren hoe leuk enduro is. Inschrijfgeld bedraagt 20 euro en dient ter plaatse betaald te worden (bij voorkeur met PIN). Let op: er zijn hiervoor slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

KNMV-MON ONK Cross Country
In Markelo komt alleen de Pro Expertklasse aan de start. Dit is de ONK-klasse en telt mee voor de landelijke competitie. De KNMV Enduro Inters en rallylicentiehouders als ook de beste MON-motocrossrijders komen in deze klasse uit. Deelname van buitenlandse toprijders is ook mogelijk. Aangezien er slechts 50 plaatsen in deze klasse zijn, geschiedt selectie door KNMV en MON. Pas na acceptatie en toewijzing van een rijnummer door KNMV/MON is de deelname bevestigd. Inschrijfgeld bedraagt 30 euro en dient ter plaatse (bij voorkeur PIN) betaald te worden. Bij over-inschrijving wordt een reservelijst aangelegd.

Klik hier voor het KNMV-MON Cross Country-reglement 2021 waar je o.a. de rijnummerverdeling van de Pro Expertklasse terugleest.

(tekst gaat verder onder affiche)

Aanmelden jeugdenduro en Pro Expertklasse

Rijders in de jeugdenduro als ook sporters voor de Pro Expertklasse moeten zich via de KNMV inschrijven. Stuur ons hiervoor een e-mail via sport@knmv.nl met daarin je naam, licentienummer, transpondernummer en gewenst rijnummer (en alternatief rijnummer).

Let op: MON-licentiehouders dienen voor hun aanmelding contact op te nemen met de MON in Cuijk. Een KNMV-dagpas Cross Country is nodig als men niet over de juiste KNMV-licentie beschikt (Enduro Inters of rally). Deze moet ruim voor aanvang van het evenement via de KNMV-website worden aangevraagd.

Dagindeling zaterdag 26 juni 2021

09:00 – 11:30 KNMV Jeugdenduro inschrijven via de KNMV
12:30 – 14:30 Markelo tweeuurs Cross Country – Hobby Teams inschrijven via MOTOINSIDE
15:00 – 17:00 KNMV-MON Pro Expert klasse Cross Country – Solo inschrijven via de KNMV/MON

Tijdschema zaterdag 26 juni
KNMV Jeugd Enduro
07:30 – 8:30 Aanmelden en opbouw tankstraat
07:45 – 8:30 Technische keuring
08:40 Verplichte rijdersbriefing
09:00 Start KNMV Jeugd Enduro
11:30 Finish KNMV Jeugd Enduro
12:00 Prijsuitreiking KNMV Jeugd Enduro

Pauze 11:30 – 12:15

KNMV-MON ONK Cross Country -Pro Expert klasse- solo – tweeuur
13:30 – 14:15 Aanmelden + technische keuring + opbouw tankstraat
14:45 – 15:00 Verkenningsronde + opstellen start
15:00 Start KNMV Pro Expert klasse Cross Country
17:00 Finish KNMV Pro Expert klasse Cross Country
17:15 Prijsuitreiking KNMV Pro Expert klasse Cross Country – Solo – tweeuur