Voorbereidingen seizoenstart Molenaar NSF100 Cup in volle gang

Molenaar NSF100 Cup 2020 (foto: Mariska Grob)

Tom van Appeldoorn - 25 maart, 2021

(persbericht)

In tijden van corona is alles anders. Ook de voorbereidingen van de seizoenstart van de Molenaar NSF100 Cup verlopen op een andere manier dan voorgaande jaren. Er is geen traditionele workshop bij Damen Motorkleding, maar achter de schermen is er hard gewerkt om de jonge talenten van een nieuwe race-outfit te kunnen voorzien en de Honda motoren staan inmiddels klaar voor de voorjaarstrainingen.

Kick-off

De kick-off van het nieuwe seizoen kon in aangepaste vorm in december nog net doorgang vinden bij Arie Molenaar Motors in IJsselstein. In kleine groepjes kwamen de coureurs langs en werden hun maten opgemeten om ze van een perfect passende race-overall en Shoei-helm te kunnen voorzien. Normaal gesproken volgt er een workshop bij Damen Motorkleding in Breda, waarbij de race-outfits overhandigd worden en er uitleg wordt gegeven over het produceren en onderhouden van een op maat gemaakte race-overall. Vanwege de coronamaatregelen kon de workshop helaas geen doorgang vinden. De coureurs zullen hun outfits nu uitgereikt krijgen tijdens de voorjaarstraining die op zaterdag 10 april verreden zal worden op de TT Junior Track in Assen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen de voorjaarstrainingen doorgang vinden. Dit, omdat het trainen in de buitenlucht op motoren wordt gezien als individueel trainen en dit voor de jeugd toegestaan is.

Motoren

Ook de Honda NSF100 motoren zijn klaar voor de seizoenstart. Alle motoren zijn door de toegewijde NSF-crew technisch nagelopen en voorzien van nieuwe Dunlop banden. De kuipen van de nieuwkomers zijn inmiddels bestickerd en voorzien van hun startnummer en naam. Zij zullen niet alleen punten verzamelen voor het Molenaar NSF100 kampioenschap, maar ook strijden voor de titel van snelste Rookie. Een vol veld van 20 coureurs zal op 10 april hun eerste meters in de Molenaar NSF100-kleuren maken op de TT Junior Track in Assen. Publiek is niet toegestaan. Wel kunnen alle verrichtingen worden gevolgd op zowel de eigen website en social media als die van de KNMV, die het NK Junior Moto Racing komend seizoen organiseert.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van het Molenaar NSF100 Kampioenschap.