Van der Mark twee keer tiende en een DNF in WorldSBK Misano (Italië)


Martijn Spliethof - 11 juni, 2021 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Pirelli Made in Italy Emilia-Romagna Round van het Wereldkampioenschap Superbike en Supersport was op het Misano World Circuit in Italië.

Michael van der Mark vertrok in de WorldSBK vanaf de dertiende plaats. In de eerste en tweede race van het weekend finishte de Nederlander als tiende. In de Superpole race kwam Van der Mark ten val en haalde de finish niet.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Michael Ruben Rinaldi heeft zaterdag de eerste race gewonnen. De Ducati coureur was op een warm Misano World Circuit het snelst, voor Yamaha coureur Toprak Razgatlioglu en regerend wereldkampioen Jonathan Rea. Michael van der Mark passeerde als tiende de finish.

WorldSBK Superpole Race:
Michael Ruben Rinaldi heeft zondagochtend de Tissot Superpole Race op zijn naam geschreven. Het was de tweede overwinning van het weekend voor de Ducati coureur, die net als een dag eerder Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea achter zich hield. Michael van der Mark kwam ten val en haalde de finish niet.

WorldSBK Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft zondagmiddag de tweede race op zijn naam geschreven. De Yamaha coureur kwam na 21 ronden als winnaar over de finish, voor Michael Ruben Rinaldi en Jonathan Rea. Michael van der Mark passeerde als tiende de zwart/wit geblokte vlag.

WorldSSP300 Race 1:
Adrian Huertas heeft zaterdagmiddag de eerste race gewonnen. De Spanjaard passeerde op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als winnaar de finish, voor de Brit Tom Booth Amos en de Fransman Hugo de Cancelilis. Koen Meuffels werd de best geklasseerde Nederlander, hij eindigde als elfde, terwijl Steeman als vijftiende de finish passeerde en Ruben Bijman in zijn tweede weekend in de klasse als twintigste werd afgevlagd. Voor regerend wereldkampioen Jeffrey Buis verliep deze eerste race van het weekend allesbehalve naar wens. Na vanaf de eenentwintigste plaats op de grid aan de race te zijn begonnen wist Buis meteen in de beginfase van de race weliswaar een flink aantal plaatsen goed te maken, tot een valpartij waarbij meerdere coureurs betrokken waren een einde maakte aan zijn opmars. De coureur uit Steenwijkerwold kon vervolgens de race nog wel vervolgen, meer dan een achtentwintigste plaats zat er voor de MTM Kawasaki coureur echter niet in.

WorldSSP300 Race 2:
Ana Carrasco is zondagmiddag winnares geworden van de tweede race. De Spaanse was in een hectisch verlopen en door een groot aantal incidenten gekenmerkte race het snelst, voor Meikon Kawakami en Samuel Di Sora. Jeffrey Buis werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander. Victor Steeman werd na een sterk gereden race als negende geklasseerd, Koen Meuffels en Ruben Bijman eindigden als twaalfde en vijftiende, waarmee alle vier Nederlanders in deze race WK punten wisten te scoren.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft de pole voor zich opgeëist. De regerend wereldkampioen was het snelst tijdens de Superpole, voor Toprak Razgatlioglu en Scott Redding. Michael van der Mark kwalificeerde zich als dertiende.

WorldSSP300:
Bahattin Sofuoglu heeft zaterdagochtend de pole gepakt. De Turkse Yamaha coureur was het snelst, voor de Spanjaarden Jose Perez Gonzalez en Vicente Perez Selfa. Koen Meuffels werd met de vijfde rondetijd de best geklasseerde Nederlander. Victor Steeman, vrijdag het snelst, kwalificeerde zich als negende, regerend wereldkampioen Jeffrey Buis als eenentwintigste terwijl Ruben Steeman zich als vijfentwintigste wist te kwalificeren.