Endeveld twee keer achtste in WK Zijspanrace Le Mans (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 11 juni, 2021 FOTO - Team Drugsadvies Sidecarshop Racing

Op het Bugatti Circuit in Le Mans was de openingsronde van het FIM Sidecar World Championship. De WK-zijspancoureurs reden hun eerste wedstrijden van 2021 in het bijprogramma van het bekende Le Mans 24H Moto evenement.

Helaas komen de Nederlander Bennie Streuer en zijn Franse passagier Emmanuelle Clement voorlopig niet in actie. Zij hadden een geweldig voorseizoen met testen op verschillende circuits, maar het noodlot sloeg toe tijdens een test in Oschersleben. Het team kende een zware crash op het rechte stuk bij de start-finish. Streuer werd met rugletsel opgenomen in het ziekenhuis, hij onderging in Duitsland een succesvolle operatie. De stuurman uit het Drentse Grolloo hoopt dat hij later in het seizoen weer kan racen. Passagier Clement bleef ongedeerd bij het incident en rijdt voorlopig samen met Todd Ellis.

De Nederlandse coureur Kees Endeveld en zijn Duitse passagier Hendrik Crome kwamen in Le Mans wel aan de start, zij eindigden in beide races als achtste.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Race 1 vrijdag:
De eerste FIM Sidecar World Championship race van 2021 is gewonnen door Team Bonovo Action. Stuurman Tim Reeves en bakkenist Kevin Rousseau passeerden vrijdagmiddag in Le Mans als eerste de finish, voor het Gustoil Sidecar Racing Team en het Santander Salt Sidecar Team. Nederlander Kees Endeveld stuurde zijn Drugsadvies Sidecarshop Racing combinatie als achtste over de eindstreep. #44 Racing, de combinatie met Pekka Paivarinta aan het stuur en de Nederlandse Ilse de Haas als gelegenheidsbakkeniste (vaste bakkenist Kim Friman viel donderdag uit het span en braak daarbij zijn voet) passeerde als vierde de finish.

Race 2 zaterdag:
Markus Schlosser & Marcel Fries hebben de tweede zijspanrace op hun naam geschreven, voor Todd Ellis & Emmanuelle Clement en de Fins/Nederlandse combinatie van Pekka Paivarinta & Ilse de Haas. Kees Endeveld en zijn bakkenist Hendrik Crome werden opnieuw als achtste afgevlagd.

Kwalificaties

Markus Schlosser & Marcel Fries vertrekken vrijdag vanaf de pole. Zij waren de snelste combinatie in de kwalificaties, voor Todd Ellis & Emmanuelle Clement en Tim Reeves & Kevin Rousseau. Kees Endeveld & Hendrik Crome starten in de twee races op vrijdag en zaterdag vanaf de achtste plaats.