Bo Bendsneyder zesde in WK Moto2 Catalunya (Spanje)


Martijn Spliethof - 04 juni, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op het Spaanse Circuit de Barcelona – Catalunya was de zevende Grand Prix van het jaar, de Gran Premi Monster Energy de Catalunya.

Bo Bendsneyder (Moto2) vertrok voor de tweede keer dit seizoen vanaf de frontrow, hij kwalificeerde zich op een mooie derde plaats. In de race eindigde Bendsneyder als zesde. 

In de MotoE klasse startte Jasper Iwema vanaf de zestiende plaats. In de race haalde Iwema de finish niet door een valpartij.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Het was weer een knappe overwinning van Remy Gardner, die zijn tweede Moto2 zege op rij heeft behaald. Red Bull KTM Ajo teamgenoot Raúl Fernández eindigde als tweede, Xavi Vierge pakte zijn eerste podiumfinish van het seizoen door als derde over de streep te komen. Bo Bendsneyder werd na een sterke race als zesde afgevlagd.

MotoE:
In een spannende laatste ronde heeft Miquel Pons de race gewonnen, voor Dominique Aegerter en Jordi Torres. Jasper Iwema ging in de tweede ronde onderuit, waardoor hij de finish niet haalde.

Kwalificaties

Moto2:
Remy Gardner vertrekt zondag vanaf de pole. De Red Bull KTM Ajo coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst, voor teamgenoot Raúl Fernández en Nederlander Bo Bendsneyder, die hiermee zijn tweede frontrow start van het seizoen wist te scoren.

MotoE:
Eric Granado pakte pole position, voor Jordi Torres en Dominique Aegerter. Jasper Iwema start zondagmiddag vanaf P16.