Wildcards voor Sven Doornenbal en Thom Molenaar in WSBK-weekend Assen


Tom van Appeldoorn - 29 juni, 2021 FOTO - Damon Teerink

Terwijl de laatste restanten van de MotoGP-paddock nog worden afgebouwd in Assen, kijken we alvast vooruit naar het World Superbikeweekend dat daar van 23 t/m 25 juli georganiseerd gaat worden.

En dat is met een goede reden: Nederland is nog beter vertegenwoordigd tijdens de Nederlandse ronde van het WSBK dan bij andere rondes! De KNMV heeft namelijk besloten om de wildcard-aanvragen van Sven Doornenbal (17) en Thom Molenaar (20) te honoreren en aan te dragen bij de FIM voor de Nederlandse ronde van het WSBK. De rijders zullen beiden uitkomen in het WK Supersport 300 (SSP300).

Zowel Doornenbal als Molenaar rijden momenteel voor team Molenaar Racing in de IDM 300-competitie. De Nederlanders hebben daar mooie progressie laten zien. Dat is dan ook een van de voornaamste redenen dat de KNMV haar vertrouwen in de twee rijders bevestigt met deze twee wildcards.

Oranje boven

Er staan al flink wat Nederlandse namen op de startlijsten. In het WorldSBK vinden we natuurlijk Michael van der Mark terug. In de Supersport 300 (SSP300) is ons land nog beter vertegenwoordigd door Jeffrey Buis, Koen Meuffels, Ruben Bijman en Victor Steeman.

Reden genoeg om hoopvol uit te kijken naar de vijfde ronde van het FIM Superbike World Championship dat volgende maand wordt georganiseerd op het TT Circuit Assen.

Thom Molenaar (links) en Sven Doornenbal (rechts).