Update KNMV-kalender Motocross


Tom van Appeldoorn - 04 juni, 2021

We hebben er even op moeten wachten maar de start van de KNMV motocrosscompetities is aanstaande. Binnen de huidige coronamaatregelen is het mogelijk dat er weer competitiewedstrijden voor alle jeugdklassen (t/m 17 jaar) worden georganiseerd. Omdat er op dit moment nog gewerkt wordt aan de kalender voor de wedstrijden in het najaar, communiceren we nu alleen de wedstrijden tot en met de zomerstop.

ONK Motocross Arnhem

  • ONK Motocross Arnhem 20-06-2021 (ONK500cc, ONK250cc, ONK125cc)

In samenspraak met NOC*NSF heeft de KNMV akkoord gekregen om al op 20 juni te starten met de ONK-competitie voor senioren. Deze wedstrijd in Arnhem wordt aangemerkt als een voorbereiding op het WK/EK Motocrossevenement een week later in Matterley Basin. Dit ONK in Arnhem is voor het ONK500cc, ONK250cc en ONK125cc.

KNMV-licentiehouders en geregistreerde buitenlandse licentiehouders kunnen zich inschrijven via de volgende link: ONK Motocross Arnhem. Let op: de inschrijving sluit op woensdag 16 juni om middernacht. Geïnteresseerde buitenlandse licentiehouders die nog niet geregistreerd zijn bij de KNMV kunnen zich hier aanmelden voor registratie.

ONK Motocross Delfzijl

  • ONK Motocross Delfzijl 27-06-2021 (ONK50cc, ONK65cc KW, ONK65cc GW/ONK85cc KW, ONK85cc GW, NK Youngster Quads/Zijspan)

Op 27 juni zal de eerste competitiewedstrijd voor alle jeugdklassen verreden worden op het circuit van MC Delfcross in Delfzijl. KNMV-licentiehouders en (ONK-)geregistreerde buitenlandse licentiehouders kunnen zich binnenkort inschrijven. Hierover nemen we direct contact op met rijders uit deze klassen.

ONK Sidecar & Quad Motocross Oldebroek

  • ONK Sidecar & Quad Motocross Oldebroek 03-07-2021 (ONK Sidecar & Quad Masters, NK Zijspan, NK Quads, NK Rookie Quads)

De Zijspan- en Quad-competitiedeelnemers mogen voor hun eerste wedstrijd naar het Gelderse Oldebroek. Het WK Zijspan gaat in augustus van start en waarschijnlijk zullen veel WK-teams graag een ONK-wedstrijd rijden als voorbereiding. Inschrijfinformatie zal op een later moment aan de deelnemers van de betreffende klassen worden gestuurd.

Naast deze nieuwe wedstrijden waren er op de originele kalender al wedstrijden gepland in juli. Deze blijven staan zoals gepland. De overige klassen zullen hier gaan starten met hun competities;

  • 04-07-2021 – ONK Motocross Borculo
  • 11-07-2021 – ONK Motocross Halle
  • 11-07-2021 – ONK Motocross Axel

Belangrijk om te vermelden: het entreegeld ligt tien euro hoger dan in de reglementen staat vermeld. Quads en solorijders betalen dus 40,- euro entree en zijspanteams 45,- euro. Dit heeft te maken met de geldende coronaregels waardoor publiek helaas nog niet toegestaan is langs de baan. Dit bedrag is dan ook direct ten bate van de organiserende clubs. Om dezelfde reden zal er geen prijzengeldschema opgesteld worden voor deze wedstrijden.

Op het moment dat alle wedstrijden voor het najaar bekend zijn, wordt de volledige kalender bekend gemaakt. Een geüpdatete versie van de kalender tref je aan op onze motocrosspagina onder het kopje ‘wedstrijddocumenten’.