Motul TT Assen


Martijn Spliethof - 25 juni, 2021 FOTO - Pons Racing

De Motul TT op het circuit van Assen was, na een jaar afwezigheid, terug op de kalender in het laatste weekend van juni. De organisatie kon zelfs weer toeschouwers welkom heten, al was het een gelimiteerd aantal van 11.500 in verband met de nog steeds geldende coronamaatregelen.

In de WK klassen kwamen twee Nederlanders aan de start: Bo Bendsneyder (Moto2) en Jasper Iwema (MotoE). Bendsneyder finishte als vijftiende, Iwema als zestiende. 

In de Northern Talent Cup deden vier Nederlanders mee. Loris Veneman was de beste Nederlander met twee keer een vierde plaats in de races.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Raul Fernandez wist in de slotfase op indrukwekkende wijze af te rekenen met zijn drie belagers en won de race. Podiumplaatsen waren er voor Remy Gardner en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder finishte als vijftiende, nadat hij te vroeg weg was bij de start en als straf twee long lap penalty’s moest nemen.

MotoE:
Eric Granado heeft de wedstrijd op zijn naam geschreven. Jordi Torres wist het duel van Alessandro Zaccone te winnen om de tweede plaats. Jasper Iwema reed een eenzame race, die eindigde in zestiende positie.

Northern Talent Cup Race 1:
Lorenz Luciano heeft na een spannend gevecht de eerste race gewonnen. Loris Veneman (P4), Kas Beekmans (P5) en Damian Boessenkool (P6) eindigden in de kopgroep net buiten het podium. Rio Olofsen kwam als vijftiende over de finish.

Northern Talent Cup Race 2:
Rossi Moor wist zich los te rijden en won de tweede Northern Talent Cup race. Loris Veneman kwam als vierde over de finish. Kas Beekmans kwam in de laatste GT-bocht ten val, Rio Olofsen werd twaalfde en Damian Boessenkool crashte drie ronden voor het einde van de race.

Kwalificaties

Moto2:
Raul Fernandez vertrekt vanaf pole position, voor zijn teamgenoot Remy Gardner en Sam Lowes. Bo Bendsneyder wist zich via Q1 als dertiende te kwalificeren voor zijn thuiswedstrijd.

MotoE:
Eric Granado vertrekt vanaf pole position in de FIM MotoE World Cup wedstrijd. Lukas Tulovic zette een tweede tijd, gevolgd door Alessandro Zaccone. Jasper Iwema klokte de veertiende tijd in de E-Pole.

Northern Talent Cup:
Rossi Moor vertrekt vanaf pole position, net voor Loris Veneman, die zich als tweede heeft gekwalificeerd voor de races op het TT Circuit Assen. Kas Beekmans plaatste zich als zesde, één positie voor Damian Boessenkool. Rio Olofsen zette een zestiende tijd in de kwalificatie.