Bendsneyder dertiende in Moto2 bij MotoGP Sachsenring (Duitsland)


Martijn Spliethof - 18 juni, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland is dit weekend op de Sachsenring. 

Bo Bendsneyder eindigde als dertiende in de Moto2 race.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Remy Gardner heeft zondagmiddag de race op zijn naam geschreven. De Australiër was oppermachtig in een door vele crashes gekenmerkte race, voor Aron Canet en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kende een moeizame race en passeerde als dertiende de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De eerste race is zaterdagmiddag gewonnen door de Spanjaard David Alonso. Voor Collin Veijer, de enige Nederlandse deelnemer, was de race al na twee ronden over. De 16-jarige Staphorster kwam ten val en kon zijn race niet meer vervolgen.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
De tweede race is zondagmiddag gewonnen door Matteo Bertelle. De Italiaan werd als winnaar afgevlagd, voor Daniel Munoz en Tatchakorn Buasri. Collin Veijer eindigde in deze race als elfde.

North European Talent Cup Race 1:
Jakub Gurecky heeft zaterdagmiddag de eerste race op zijn naam geschreven. De jonge Tsjech kwam op de Sachsenring na 18 ronden als eerste over de finish, voor Rossi Moor en het Belgische talent Lorenz Luciano. Kas Beekmans werd op de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander. Rio Olofsen passeerde als negentiende de finish, na in de eerste ronde flink gehinderd te zijn door een crash waarbij meteen de aansluiting bij de groep verloren ging. Loris Veneman kende een goed begin van de race, de coureur uit Dalfsen die dit weekend vanwege een blessure zijn eerste race van het seizoen rijdt, en wist zich in de beginfase goed binnen de top vijftien te handhaven. Helaas zorgde een technisch probleem (schakelstang afgebroken) ervoor dat Veneman zijn machine vroegtijdig de pitstraat binnen moest sturen en zo er een vroegtijdig einde aan zijn race kwam. Voor Damian Boessenkool was de race al over voordat deze begonnen was. De motor van de Staphorster wilde niet starten. Ondanks alle hulp van de KTM monteurs kon het heuvel niet tijdig verholpen worden met als gevolg dat de Boessenkool de race als toeschouwer moest volgen.

North European Talent Cup Race 2:
De tweede race op zondag is gewonnen door de Hongaar Rossi Moor. Kas Beekmans was opnieuw de beste Nederlander, hij werd als zesde afgevlagd. De overige Nederlanders: Loris Veneman 14, Damian Boessenkool 15, Rio Olofsen 17.

Kwalificaties

Moto2:
Raúl Fernandez vertrekt zondag vanaf de pole. De Spanjaard was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Fabio Di Giannantonio en teamgenoot Remy Gardner. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als negende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Matteo Bertelle vertrekt vanaf de pole tijdens de twee dit weekend te verrijden races. De Italiaan was vrijdagavond tijdens de kwalificatie het snelst, voor Daniel Holgado en Mario Aji. Collin Veijer kwalificeerde zich als veertiende.

North European Talent Cup:
Jakub Gurecky heeft de pole voor zich opgeëist. De Tsjech was vrijdagavond het snelst tijdens de kwalificatie, voor de Belg Lorenz Luciano en de Hongaar Rossi Moor. Kas Beekmans werd op de vierde plaats de best geklasseerde Nederlander. Loris Veneman, die dit weekend zijn comeback maakt na een eerder dit seizoen opgelopen schouderblessure en begon aan zijn eerste raceweekend van het seizoen, kwalificeerde zich als vijftiende. Damian Boessenkool kwalificeerde zich als zeventiende, dit na een groot deel van de tweede vrije training aan zich voorbij te hebben moeten laten gaan vanwege een crash. Rio Olofsen beëindigde de kwalificatie met de eenentwintigste rondetijd achter zijn naam.