Jeffrey Buis krijgt belangrijkste Nederlandse motorsportprijs


Bas Vis - 02 juni, 2021

Wegracer Jeffrey Buis ontving vanmiddag op een zonnig TT Circuit de Hans de Beaufort-beker. De wereldkampioen Supersport 300 kreeg de trofee, namens de KNMV, uitgereikt door KNMV-hoofd talentontwikkeling Barry Veneman (en zelf oud-winnaar van de prijs).

Door de lockdown en de (tot nu toe!) overwegend slechte lente moesten vele eerdere pogingen om de beker uit te reiken worden afgeblazen. Tijdens een testdag op het TT Circuit in Assen was het eindelijk raak!

De negentienjarige uit Steenwijkerwold verdient de onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) niet alleen vanwege zijn imposante optreden in het WK Supersport 300 afgelopen jaar. Barry Veneman: “De prijs is voor coureurs die zich niet alleen op de baan, maar ook daarnaast onderscheiden met hun persoonlijkheid. Je bent nog altijd gewoon Jeffrey, gewoon jezelf, zeker ook dankzij je ouders. Je zet je in voor stichting Against Cancer en als het even kan ben je erbij op de baan om jeugd te begeleiden. Dat maakt jou een zeer terechte naam, gegraveerd op deze beker.”

Jeffrey Buis: “Echt heel bijzonder om nu tussen grote motorsportnamen als Egbert Streuer en Jeffrey Herlings te staan. Niet te geloven, wat vet. Ben er best wel even van onder de indruk.”

Dit seizoen probeert Jeffrey zijn wereldtitel te prolongeren. Tijdens het eerste raceweekend in Spanje vocht hij meteen weer voorin mee, maar vertaalde dat zich nog niet in podiumplekken. Het WK Supersport 300 rijdt tijdens een deel van de wedstrijdweekends van het WK Superbikes. Jeffrey is daarvoor 11 tot en met 13 juni in Italië voor de tweede ronde van zijn kampioenschap. Het TT Circuit is 23 tot en met 25 juli aan de beurt!