Hier kijk je de TT Assen dit jaar


Frank Andringa - 17 juni, 2021 FOTO - Lukasz Swiderek

Na een jaar van coronastilte is de TT Assen in het laatste weekend van juni terug. Helaas, maken we het spektakel nog niet met volle tribunes mee, maar tijdens de trainingsdagen en op de wedstrijddag mogen er toch al 11.500 toeschouwers aanwezig zijn. Ben jij erbij of kijk je thuis via de tv? Ontdek hier alles wat je over de TT 2021 moet weten. Van de coronaregels op het circuit tot waar de TT wordt uitgezonden op tv.

Opnieuw zit corona dit jaar het grootste sportevenement van Nederland (deels) in de weg. Waar vorig jaar de TT helemaal niet kon doorgaan, staan alle toppers in de MotoGP, Moto2 en Moto3 op zondag 27 juni gelukkig wel aan de start in Assen. En daar mag dus publiek bij aanwezig zijn. Op het circuit krijgen bezoekers echter wel te maken met beperkingen.

Negatieve coronatest nodig voor op de tribune

Heb je een ticket voor de trainingsdagen of wedstrijd? Dan ben je verplicht om een negatieve coronasneltest te tonen bij binnenkomst. Die test mag maximaal 40 uur oud zijn. Je kunt je gratis laten testen via het landelijke netwerk van Testen voor Toegang, dat op verschillende plekken in het land locaties heeft. Een afspraak maak je via de website www.testenvoortoegang.org. Doe dit op tijd, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

(Tekst gaat door onder foto)

Foto: Lukasz Swiderek

Speciaal verkeersplan

Waren er elk jaar verkeersplannen nodig om het verkeer zo soepel mogelijk te laten doorrijden, dit jaar is er een verkeersplan vanwege corona. Het TT Circuit wil de publieksstromen zoveel mogelijk scheiden. Elk ticket heeft daarom een aparte kleur en letter. Vanaf de A28 kun je de borden volgen die hierbij horen. Zo krijg je een parkeerplek zo dicht mogelijk bij de tribune waar je zit. Ook zijn er per tribune dit jaar speciale stands voor eten- en drinken aangezien je er niet vanaf mag. Zo blijft publiek dat op verschillende tribunes zit ook daadwerkelijk gescheiden van elkaar.

Nog tickets verkrijgbaar voor de trainingen

Wil je de TT dit jaar bezoeken? Helaas, alle tickets voor de wedstrijddag zijn inmiddels uitverkocht. Maar er zijn nog wel tickets te koop voor de trainingen op vrijdag en zaterdag.

Dutch TT op televisie

Blijf je dit jaar thuis, maar wil je wel de TT bekijken? Zoals elke Grand Prix zendt Eurosport het hele weekend de TT Assen uit. Maar ook de NOS is zondag tijdens de racedag aanwezig in Assen en zendt de races vanaf 10:45 uur live uit op NPO 1. Vanaf 13:10 uur moet je wel overschakelen naar NPO 2, waar de MotoGP zal worden uitgezonden. KNMV Hoofd talentontwikkeling Barry Veneman en World Superbike-topper Michael van der Mark schuiven aan als analist.

Al het nieuws en achtergronden rond de TT Assen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de TT Assen op de website van TTDrenthe.nl. Hier staat het laatste nieuws over de Dutch TT, lees je mooie achtergrondverhalen en wordt teruggekeken op wedstrijden die in het verleden op Assen zijn verreden.

Voor het heetste racenieuws, alle ontwikkelingen in de paddock en interviews, ga je natuurlijk het beste naar Racesport.nl waar intensief verslag gedaan wordt van het GP-weekend.

TT Journaal

Ondanks dat de TT van 2021 een bijzondere editie wordt, zendt TV Drenthe traditioneel de hele TT-week ’s avonds het TT Journaal uit. Met het laatste nieuws, interviews, achtergrondverhalen en historische beelden. Kijk het TT Journaal op televisie (via de ontvanger tegenwoordig vaak ook ver buiten Drenthe te volgen) of kijk het iedere dag terug op RTVDrenthe.nl.