Afvaardiging TEAM NL voor de Internationale Six Days bekend


KNMV - 08 juni, 2021

Vandaag heeft de KNMV officieel bekendgemaakt welke rijders zijn geselecteerd voor de World- en Junior Trophy teams in het ISDE (Internationale Six Days Enduro).

Om te beslissen welke rijders de selectie kunnen halen, heeft de endurobegeleidingsgroep gekeken naar de data die verzameld is tijdens de teambuilding, trainingsdagen en de finale meting tijdens de speciale kwalificatiedag in Neerijnen op 2 juni. Uiteindelijk is er een weloverwogen besluit genomen.

Selecties

Het World Trophy Team (WTT) zal bestaan uit:

  • Tommie Jochems
  • Daan Bruijsten
  • Thierry Pittens
  • Wesley Pittens

De rijders in het Junior Trophy Team (JTT) zijn:

  • Marc Zomer
  • Mike Bokslag
  • Jarno Zandbergen

De KNMV heeft vertrouwen dat beide teams zowel op individueel niveau als in teamverband maximale prestaties kunnen leveren.

Voor de begeleidingsgroep – bestaande uit Henk Boersma (teammanager WTT), Stephan Braakhekke (teammanager JTT), Amel Advokaat (endurocoach) en Mario Pieterse (KNMV-gedelegeerde) – rest er nu de belangrijke taak om de verdere voorbereidingen in orde te maken zodat ons ‘oranje’ fris en verzorgd aan de start verschijnt.

Wijziging JTT

Voor het JTT was in eerste instantie een plek vergeven aan Jan Willem Arendsen. Echter, volgens het FIM ISDE reglement 2021 moeten alle geselecteerde JTT rijders de leeftijd onder de 23 jaar hebben (peildatum 1 januari). Bij het vaststellen van de selectie was echter uitgegaan van een leeftijd tot en met 23 jaar. Voor Jan Willem Arendsen betekent dit dat hij, op grond van zijn huidige leeftijd, reglementair niet meer in het JTT mag uitkomen. Dat was erg triest nieuws voor Jan Willem (en zijn familie). Wel gaat hij als clubteamrijder naar de ISDE. De vrijgekomen plek in het JTT wordt ingevuld door Mike Bokslag.

De ISDE vindt plaats van maandag 30 augustus tot en met zaterdag 4 september, op de grens van de Italiaanse regio’s Piëmont en Lombardije in het plaatsje Rivanazzano Terme.