Zo activeer je jouw nieuwe KNMV-account


Bas Vis - 23 juli, 2021 FOTO - YoungMotion / Wout ten Thije

Voortaan is het beheren van jouw licentie en/of lidmaatschap van de KNMV veel eenvoudiger. Dat begint al bij het inloggen: dat gaat nu gewoon met jouw e-mailadres. Je hoeft dus niet langer dat jouw KNMV-relatienummer bij de hand te hebben.

Om toegang te krijgen tot de nieuwe Mijn KNMV-omgeving en in te kunnen loggen in de KNMV App is het wél nodig om eenmalig de account met jouw e-mailadres te activeren. Dat is simpel, hieronder lees je hoe het werkt.

  1. Ga naar mijn.knmv.nl en klik op de knop ‘Aanmelden’. Het inlogscherm verschijnt nu. Vul verder nog GEEN gegevens in!

  2. Klik op ‘Nu registreren’ of ‘Sign up now’ (in blauwe letters, onder de knop ‘Aanmelden’). Vul verder nog GEEN gegevens in!
  3. Vul het e-mailadres in waarmee je in ons systeem staat (en waar je dus altijd onze mails ontvangt). Vul verder nog GEEN gegevens in!
  4. Klik op de knop ‘Verificatiecode verzenden’ of ‘Send verification code’
  5. Ga naar de e-mailbox van het e-mailadres wat je zojuist in hebt ingevuld. Daar vind je een e-mail met de verificatiecode. (Niets gekregen? Check het postvak met spam of ongewenste mail.)
  6. Ga terug naar ‘Mijn KNMV’, vul de code in en klik op de knop ‘Code verifiëren’ of’ Verify code’. Vul verder nog GEEN gegevens in!
  7. Vul nu de overige gewenste gegevens in: wachtwoord, herhaling wachtwoord, voornaam, achternaam (en indien van toepassing tussenvoegsels).
  8. Klik op de knop ‘Maken’ of ‘create’.
  9. Jouw account is nu toegankelijk met jouw e-mailadres! Je gegevens zijn verder hetzelfde gebleven.

FAQ

Bij problemen op de site raden wij de browser Internet Explorer af. Met de browser Firefox of Chrome werkt de website wel goed.

Ik klik op wachtwoord vergeten, maar dit werkt niet?  Op het moment dat er nog geen account is aangemaakt is er ook nog geen wachtwoord bekend en kan er hierdoor geen ‘vergeten wachtwoord’ aangevraagd worden. Eerst het account aanmaken via de knop “Nu Registreren” is hiervoor eerst nodig. Zie voor meer informatie het bovenstaande stappenplan.

Alles is in het Engels?: Het kan zijn dat bovenstaande stappen in het Engels verschijnen. Bovenstaande stappen zijn nu ook met de Engelse benamingen omschreven.

Ik kan niet inloggen, wat doe ik fout?: Klik je op Inloggen of Sign in zonder eerst een account aan te maken, dan zal het inloggen niet lukken. Je maakt dan een geheel nieuw account aan waar geen gegevens, zoals een lidmaatschap of licentie, aan gekoppeld zullen zijn. Zorg dus dat je eerst bovenstaande stappen geheel doorloopt om in te kunnen loggen. Kies dus niet voor Inloggen/Sign in, maar voor Nu registreren/Sign up now.

De licentie toont niet goed in app of de app werkt niet goed? Verwijder de app en installeer de huidige, nieuwste versie van de app. Houd er rekening mee dat inloggen op de nieuwe app

pas gaat ná het activeren van jouw account dmv. bovenstaande stappen.

Ik kan de app niet inkomen en zie daardoor mijn licentie niet: Zorg dat je eerst een account hebt aangemaakt en verwijder de oude app van de telefoon. Installeer hierna de huidige versie van de app en na het inloggen met jouw nieuwe account werkt alles naar behoren.

Het lukt niet met mijn e-mailadres een nieuwe account aan te maken: Elk e-mailadres kan in ons systeem maar één keer voorkomen. Dit e-mailadres wordt mogelijk dus al gebruikt voor een ander lidmaatschap of licentie. Bijvoorbeeld omdat voorheen op dit e-mailadres ook de licentie(s) van jouw partner of kind(eren) stonden geregistreerd. Mail in dit geval naar serviceteam@knmv.nl, met in de mail een ander e-mailadres voor die persoon. Dan helpen wij je graag verder.

Hulp nodig?

Let op: door de drukte is de telefoon overbezet. Houd rekening met een langere wachttijd. Mocht het met bovenstaande stappen niet lukken, dan kun je ook onderstaande video bekijken. Ons serviceteam zit ook voor je klaar via 026-352 8510 (ma t/m vr, 08:30 – 17:00) en serviceteam@knmv.nl.