Van der Mark vijfde, derde en vijfde in WorldSBK Donington (Engeland)


Martijn Spliethof - 02 juli, 2021 FOTO - BMW Motorrad

Dit weekend is op het circuit van Donington Park de vierde ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship verreden. Voor Michael van der Mark en het BMW Motorrad WorldSBK Team een bijzonder weekend. Het Britse circuit is namelijk het thuiscircuit van het team.

In de kwalificatie eindigde de Nederlander op een mooie tweede plaats. In de drie races van het weekend werd Van der Mark als vijfde, derde en vijfde afgevlagd.

De WorldSSP en WorldSSP 300 klasse kwamen in Donington niet aan de start.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Toprak Razgatlioglu heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend op indrukwekkende wijze gewonnen. Op een nog deels natte baan kwam de Turkse coureur vanaf de dertiende startplaats en won hij uiteindelijk met overmacht, voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Tom Sykes werd vierde voor BMW teamgenoot Michael van der Mark.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea heeft zondagochtend de Superpole race gewonnen. Op een opdrogende baan was de zesvoudig wereldkampioen het sterkst, voor BMW coureurs Tom Sykes en Michael van der Mark.

WorldSBK Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft zondagmiddag ook race 2 gewonnen. Na een crash van Jonathan Rea kon de Turkse coureur optimaal profiteren en kwam hij met een grote voorsprong als winnaar over de streep, voor Garrett Gerloff en Tom Sykes. Michael van der Mark werd vijfde.

Kwalificatie

Jonathan Rea heeft zaterdagochtend pole position behaald op een nat Donington Park. Achter de zesvoudig wereldkampioen kwalificeerde Michael van der Mark zich als tweede, met teamgenoot Tom Sykes daarachter op de derde plaats.