Team Nederland en Kay Karssemakers op podium in WK Junior Motocross Megalopolis (Griekenland)


Martijn Spliethof - 30 juli, 2021 FOTO - MXGP

In het Griekse Megalopolis was dit weekend het WK Junior Motocross. Voor Nederland kwamen zes rijders aan de start: Kay Karssemakers en Ivano van Erp (125cc), Lotte van Drunen en Mick Kennedy (85cc), Dean Gregoire en Dex van den Broek (65cc).

Team Nederland behaalde een mooie derde plaats in het landenklassement, dat werd gewonnen door Italië. Ook Kay Karssemakers pakte een podiumplek (derde) in de 125cc klasse.

Live timing

Wedstrijden

125cc:
Na een zevende plaats in de eerste manche kwam Kay Karssemakers in de tweede manche als derde over de finish en verzekerde zich hiermee van de derde plaats in het dagklassement. Ivano van Erp kwam in de eerste manche niet verder dan een negentiende plaats, maar revancheerde zich in de tweede manche door vierde te worden. Met een dubbele manchezege pakte Haakon Osterhagen de wereldtitel.

85cc:
Lotte van Drunen is op de twaalfde plaats geëindigd. Van Drunen wist in de eerste manche netjes negende te worden en kwam in de tweede manche als dertiende over de finish. Mick Kennedy sloot de dag af op de vierentwintigste plaats. De wereldtitel ging naar Mattia Barbieri.

65cc:
Dex van den Broek werd negende in de eerste manche en wist in de tweede manche netjes vierde te worden. Tegenslag was er voor Dean Gregoire. In de eerste manche kwam hij drie keer ten val en kreeg bij een valpartij zijn motor een keer niet aan, waardoor hij veel tijd verloor. Toch vocht Gregoire zich nog terug naar een elfde plaats. In de tweede manche kwam hij bij de start ten val, waarbij zijn radiateur lek raakte en zijn koppelingskabel beschadigde, waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. De wereldtitel ging naar Aron Katona.

Kwalificaties

125cc:
Kay Karssemakers en Ivano van Erp kwalificeerden zich op de tweede en derde plaats. De snelste tijd werd gezet door Haakon Osterhagen.

85cc:
Lotte van Drunen kwam uit op de veertiende tijd en Mick Kennedy kwalificeerde zich als 22ste. Janis Martins Reisulis kwalificeerde zich als snelste in deze klasse.

65cc:
Dean Gregoire kwalificeerde zich als tweede en Dex van den Broek kwam uit op een vijfde tijd. Aron Katona wist de pole position in deze klasse te veroveren.