Selectie WK Junior Motocross 2021 bekend


Tom van Appeldoorn - 02 juli, 2021 FOTO - Nuno Laranjeira

De KNMV maakt haar selectie voor het FIM WK Junior Motocross bekend. Wegens de coronapandemie gaat dat dit jaar anders dan in andere jaren.

Want omdat er vorig jaar geen EK-wedstrijden in de klassen 65cc en 85cc georganiseerd konden worden, was het niet mogelijk om hier criteria op los te laten waarmee een selectie voor het WK gemaakt kon worden. Daarom is er voor gekozen om voor de 65, 85 én 125cc klassen een speciaal evenement te organiseren op het circuit van Lelystad.

Op dit circuit kon er via WK set-up worden getraind en werden wedstrijden verreden. De resultaten van dit evenement werden opgeteld bij de resultaten die de rijders in de ONK-wedstrijden in Delfzijl konden behalen. Wat betreft de 125cc-klasse is er eveneens gekeken naar de wedstrijd in het Engelse Matterley Basin waarbij de twee wedstrijden als criteria geteld zijn. Op deze manier zijn we volgens ons op een correcte manier op de beste selectie uitgekomen voor het WK in Griekenland.

Selectie

Voor het WK jeugd in Griekenland zijn de volgende deelnemers geselecteerd:

Klasse 65cc (uitkomend in de FIM Junior Motocross World Cup):

 • Dean Gregoire
 • Dex van den Broek
  Reserve: Jenairo Beerens

Klasse 85cc:

 • Mick Kennedy
 • Lotte van Drunen
  Reserve: Gyan Doensen

Klasse 125cc:

 • Kay Karssemakers
 • Ivano van Erp
  Reserve: Cas Valk, Scott Smulders

Het FIM Junior Motocross World Championship wordt – met een jaar vertraging – van 31 juli tot en met 1 augustus georganiseerd op het circuit van Megalopolis in Griekenland. De geselecteerde deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gesteld en we hopen hen eind deze maand aan de start te mogen verwelkomen om het op te nemen tegen de toprijders uit de verschillende deelnemende landen.

Meer informatie over dit evenement vind je op de FIM-website. Voor de 65 cc lees je hier meer.