Update: KNMV Baansport 2021 (22-1)

Start Roden Finale Dutch Open Grass Track 2019

Bas Vis - 22 januari, 2021 FOTO - Jesper Veldhuizen / Baansportfansite.nl

Beste,

In alle takken van motorsport zorgt de coronacrisis voor veel onzekerheid. Sporters vragen zich af wanneer ze weer aan wedstrijden mogen deelnemen (nu is alleen trainen toegestaan) en organisatoren moeten in een vroeg stadium al met diverse voorbereidingen starten om hun wedstrijd straks door te kunnen laten gaan. Vanwege deze onzekerheid geef ik je graag een update over hoe de vlag erbij hangt voor de baansport.

Bij het opstellen van de kalender leek de in april 2021 geplande seizoenstart een veilige marge te geven. Inmiddels is niet uitgesloten dat de coronamaatregelen de doorgang van wedstrijden langer zullen tegenhouden. We weten het niet.

Inmiddels hebben de organistoren van het Dutch Open Grass Track 2021 al online overleg met elkaar gehad. Kan de kalender in de huidige vorm doorgaan? Zijn er uitwijkmogelijkheden in data? Wat als het ONK dit jaar ook niet door kan gaan: wat heeft dat voor invloed op de baansport en de sporters? Met alles wordt rekening gehouden, maar antwoorden zijn er nu niet.

De aankomende periode zal het online overleg tussen clubs en KNMV vaker plaatsvinden om te monitoren of wedstrijden verzet moeten worden. Of dat bijvoorbeeld bij een gepland evenement de ONK-status verliest en dan een nationale wedstrijd wordt (met meer rijgelegenheid voor diverse klassen). Ook voor de andere takken van baansport is het afwachten. Samengevat werken we aan een baansportseizoen waarbij iedereen er rekening mee moet houden dat de kalender een wijziging ondergaat.

Zodra ergens uitsluitsel over komt laten we dit natuurlijk weten. Belangrijk nieuws en wijzigingen zullen we mailen naar alle betrokkenen en vind je op knmv.nl/baansport. Met vragen kun je altijd bij ons terecht via sport@knmv.nl.

Mario Pietserse
Secretaris baansport, offroad en enduro