Wedstrijdkalender NK JMR 2022 bekend


Tom van Appeldoorn - 17 december, 2021 FOTO - MotoGrafie / Mariska Grob

De wedstrijdkalender voor seizoen 2022 van de NK JMR is bekend. Naast Assen, Veldhoven en Staphorst zal een aantal van de klassen dit jaar ook buiten Nederland in actie komen: op Spa-Francorchamps in België.

We kijken vol enthousiasme uit naar 2022 met de nieuwe wedstrijdkalender. Deze is compleet, al zijn de twee evenementen in Staphorst, op 6 juni en 27 augustus, momenteel nog niet bevestigd. Hierover berichten we op een later moment. De volledige wedstrijdkalender 2022 kun je vinden op de NK JMR-pagina onder het kopje ‘wedstrijddocumenten’.

Naast Staphorst staan ook Veldhoven en Assen wederom op de kalender. Op circuit De Landsard in Veldhoven komen de rijders tweemaal. Op de Junior Track in Assen zal de voorjaarstraining plaatsvinden als ook drie ronden van de kampioenschappen, waaronder de openingsronde en de seizoensafsluiter.

Spa-Francorchamps

Vorig jaar werd het NK JMR volledig op eigen bodem georganiseerd. Komend jaar komt daar verandering in. Op 2 en 3 juli reizen de rijders van de Molenaar NSF100 Cup, KicXstart Yamaha R125 Cup, Puchshop Cup en Open 125cc namelijk af naar België voor een raceweekend op circuit Spa-Francorchamps. Tijdens dit evenement zullen ook de MiniGP160, Supermoto en Ohvale 110, 160 en 190 in actie komen.

Minibike Electric

In samenwerking met RACE-KIDS maken we dit jaar een eerste stap in de richting van elektrisch racen. Op dit moment werken we nog aan de precieze details binnen deze klasse. Binnenkort plaatsen we een uitgebreider bericht over de Minibike Electric-klasse.