Dit is de KNMV Motocrosskalender voor 2022!

foto: Stijn Vanoverbeke

Bas Vis - 22 december, 2021 FOTO - Stijn Vanoverbeke

Met de Dutch Masters in Arnhem op 13 maart valt het starthek voor de KNMV-motocrosscompetities in 2022. Lees hier alles over de kalender voor komend seizoen!

Je vindt de complete kalender als pdf op deze pagina, bij de ‘Wedstrijddocumenten’.

Goed om te weten

De volgende zaken zijn belangrijk om te vermelden:

  • Voor Dutch Masters of Motocross (DMoMX) staat bij elke ronde in de kalender een * bij de ONK-klassen die daar rijden. Alle geregistreerde rijders in die klassen kunnen zich inschrijven voor deelname aan de DMoMX-rondes.
  • De 85cc-klasse rijdt niet tijdens Dutch Masters of Motocross in Oldebroek (18-4) en Rhenen (18-6). Dit vanwege EMX-wedstrijden in dezelfde weekends.
  • Dit seizoen zijn er maar liefst acht ONK Sidecar en Quad Masters-wedstrijden! Veel animo onder organisatoren en wat meer ruimte op de WK Zijspankalender maken dit mogelijk.
  • ONK Women licentiehoudsters kunnen een gratis Cup-licentie naar keuze erbij nemen die gebruikt kan worden wanneer er geen ONK Women-wedstrijd is.
  • De prijzengeldschema’s voor de DMoMX250, DMoMX500, ONK Sidecar & Quad Masters en de ONK250- en ONK500-klassen zijn bekend. Allen zijn onder voorbehoud van normale publieke aanwezigheid. Je vindt ze op deze pagina, bij de ‘Wedstrijddocumenten’.
  • Er staan weer een aantal ONK-klassen ingedeeld om ‘op te mogen treden’ tijdens het Zwarte Cross-festival.
  • Voor de NK Youngster Quad en Zijspan klasse zal de KNMV dit jaar samenwerken met de MON. De wedstrijden op beide kalenders vormen één kampioenschap.
  • MC Boekel is voornemens om het seizoen af te sluiten met het finaleweekend van alle soloklassen. Dit is organisatorisch nog niet helemaal rond, dus staat nog onder voorbehoud.

Coronacrisis

Het is duidelijk dat de coronaregels wederom voor onzekerheid zorgen rondom de start van het nieuwe seizoen. We moeten dit afwachten. Maar, weet dat alle organisatoren en de KNMV er klaar voor zijn om in 2022 een prachtig seizoen te draaien!