Van der Mark zevende, achtste en negende in WorldSBK Navarra (Spanje)


Martijn Spliethof - 21 augustus, 2021 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De zevende ronde voor het FIM Superbike World Championship was de Pirelli Navarra Round op Circuito de Navarra in het noorden van Spanje.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
Scott Redding heeft de eerste race van de Pirelli Navarra Round op zijn naam geschreven. De Ducati coureur passeerde zaterdagmiddag na 23 ronden op het Noord-Spaanse circuit als eerste de finish, voor Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu. Michael van de Mark eindigde als zevende.

WorldSBK Superpole Race:
Scott Redding heeft zondagochtend de Tissot Superpole race gewonnen. De Ducati coureur was in de tien ronden tellende sprintrace het snelst, voor Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu. Michael van der Mark passeerde als achtste de finish.

WorldSBK Race 2:
Toprak Razgatlioglu heeft zondagmiddag de tweede race op zijn naam geschreven. De Yamaha coureur was het snelst, voor Ducati coureur Scott Redding en Kawasaki coureur Jonathan Rea. Michael van der Mark passeerde in deze race als achtste de finish, maar werd na afloop één positie teruggezet vanwege overschrijden van een tracklimit, waardoor de negende plaats zijn deel werd.

Kwalificatie

WorldSBK:
Jonathan Rea heeft zaterdagochtend op Circuito de Navarra de pole voor zich opgeëist. Het is de zevende opeenvolgende pole voor de Kawasaki coureur, die dit keer Scott Redding en Tom Sykes achter zich liet er terugverwees naar de tweede en derde startplaats. Michael van der Mark kwalificeerde zich als tiende.