DNF, P11 en P7 voor Van der Mark in WorldSBK, Steeman en Buis winnen WorldSSP300 races in Most (Tsjechië)


Martijn Spliethof - 06 augustus, 2021 FOTO - Jan Timmerman - JTS Fotografie

In het Tsjechische Most was de zesde ronde van het FIM Superbike World Championship.

Michael van der Mark kwam tijdens de WorldSBK kwalificatie niet verder dan de zeventiende plaats. In de eerste race viel Van der Mark uit na een crash, in de Superpole race eindigde hij als elfde en in de tweede race werd de Nederlander als zevende afgevlagd.

Victor Steeman vertrok in de WorldSSP300 races vanaf de pole position. In race 1 wist Steeman zijn eerste WK-overwinning te behalen. Race 2 werd gewonnen door Jeffrey Buis.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WorldSBK Race 1:
In een spectaculaire eerste race wist Toprak Razgatlioglu met een late inhaalactie Scott Redding te verslaan. Andrea Locatelli mocht als derde coureur mee naar podium. Een DNF voor Jonathan Rea, nadat hij tweemaal ten val kwam. Ook Michael van der Mark kwam na een sterke opmars niet aan de finish door een crash, hij reed op dat moment in achtste positie.

WorldSBK Superpole Race:
Toprak Razgatlioglu heeft ook de Tissot Superpole Race op het Autodrom Most gewonnen. Jonathan Rea verremde zich achter de Yamaha-coureur en zag in de laatste ronde nog Scott Redding aan zich voorbij gaan. Michael van der Mark passeerde als elfde de finishlijn.

WorldSBK Race 2:
Scott Redding was het sterkste in de tweede race. Toprak Razgatlioglu finishte als tweede en liep zo opnieuw punten in op Jonathan Rea, die derde werd. Michael van der Mark reed een sterke inhaalrace, die eindigde in zevende positie.

WorldSSP300 Race 1:
Victor Steeman heeft na een ijzersterk optreden zijn eerste WK-overwinning behaald. De KTM-coureur kwam met een voorsprong vijf seconden als eerste over de finish in de eerste race. Jeffrey Buis finishte als zevende. Ook waren er punten voor Ruben Bijman (P13) en Koen Meuffels (P14).

WorldSSP300 Race 2:
Jeffrey Buis heeft zijn eerste zege in 2021 te pakken. De MTM Kawasaki coureur won de tweede race, na een geweldige slipstream, met een voorsprong van 0,008 seconde op Tom-Booth Amos. Victor Steeman kwam net tekort voor het podium en werd vierde. Koen Meuffels finishte als achtste en Ruben Bijman kwam ten val.

Kwalificaties

WorldSBK:
Jonathan Rea was na een spannende sessie het snelste tijdens de Tissot Superpole. Het is de zesde pole position op rij voor de regerend wereldkampioen. Toprak Razgatlioglu en Scott Redding kwalificeerden zich als tweede en derde. Michael van der Mark moest genoegen nemen met een zeventiende tijd.

WorldSSP300:
Victor Steeman domineert tot nu toe in de World Supersport 300 klasse op een droog Autodrom Most. De KTM-coureur was ook het snelste in de Superpole kwalificatie. De grote verrassing was Ruben Bijman, die achter Oliver Konig en Adrián Huertas een vierde tijd op de klokken bracht. Jeffrey Buis kwalificeerde zich als zevende en Koen Meuffels eindigde als achtentwintigste.