Bendsneyder 15e in WK Moto2 Silverstone (Engeland)


Martijn Spliethof - 27 augustus, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Monster Energy British Grand Prix was op het circuit van het Engelse Silverstone. Bo Bendsneyder finishte in de Moto2 klasse op de vijftiende plaats.

Dit weekend werd bekend dat Bo Bendsneyder ook in 2022 actief blijft als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Nederlander heeft zijn contract met het Pertamina Mandalika SAG Team met een jaar verlengd.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Race

Remy Gardner heeft zondagmiddag de Moto2 race van de Monster Energy British Grand Prix op zijn naam geschreven. De Australiër, die zijn teamgenoot en naaste rivaal in de titelstrijd uit zag vallen, passeerde als eerste de finish, voor Marco Bezzecchi en Jorge Navarro. Bo Bendsneyder werd als vijftiende afgevlagd.

Kwalificatie

Marco Bezzecchi heeft zaterdagmiddag de Moto2 pole van de Monster Energy British Grand Prix voor zich opgeëist. De Italiaan was in Q2 het snelst, voor Jorge Navarro en de dit weekend voor zijn thuispubliek rijdende Sam Lowes. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als dertiende voor de zondagmiddag te verrijden race.