ONK Boekel 28 en 29 augustus GEANNULEERD


Tom van Appeldoorn - 27 augustus, 2021 FOTO - In Case of Photography
Met grote teleurstelling moeten wij bekendmaken dat de geplande wedstrijden in Boekel van 28 en 29 augustus niet doorgaan. 
 
De club in Boekel is al weken bezig met het verkrijgen van de vergunning. Na de laatste coronapersconferentie op 14 augustus leek het erop dat de evenementen in Boekel konden doorgaan. Daarna is er wederom overleg geweest tussen club en gemeente. Hierbij is afgesproken dat de beste optie zou zijn om te werken met het placeren van alle aanwezigen, op eenzelfde manier zoals bij de MXGP in Oss. 
Afgelopen woensdag heeft de club eindelijk de vergunning binnengekregen. Hierbij werden zij geconfronteerd met veel hardere voorwaarden voor het placeren van bezoekers dan in eerste instantie gedacht werd. De club heeft gekeken naar de mogelijkheden om aan de harde eisen van de vergunning te kunnen voldoen, maar moet concluderen dat het simpelweg niet uit te voeren en te handhaven is.
 
Met het risico op zware sancties worden zij met de rug tegen de muur gezet en kunnen zij niet anders dan het evenement annuleren. 
 
Zowel de club als de KNMV zijn ervan overtuigd dat motorsportevenementen die buiten plaatsvinden, op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd kunnen worden. Echter worden er nu dusdanig harde voorwaarden gesteld waar simpelweg niet binnen een paar dagen aan voldaan kan worden.
 
Uiteraard krijgen alle deelnemers hun inschrijfgeld teruggestort.
 
We hopen dat de evenementen die nog gepland staan wel onder acceptabele voorwaarden vergund en georganiseerd kunnen worden.