Bendsneyder 23e in Moto2, Veneman 5e en 6e in NTC races bij MotoGP Styria (Oostenrijk)


Martijn Spliethof - 06 augustus, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

Op de Red Bull Ring is de tiende Grand Prix van het seizoen verreden. Het Oostenrijkse circuit was gastheer van het eerste MotoGP weekend na de vijf weken durende zomerstop. De Michelin Grand Prix of Styria is het eerste van twee opeenvolgende Grand Prix weekends op de Red Bull Ring.

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich in de Moto2 op de 22e plaats. In de race werd Bendsneyder als 23e afgevlagd.

Tijdens dit eerste weekend op het Oostenrijkse circuit kwamen ook de jonge talenten uit de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Northern Talent Cup aan de start. Collin Veijer, de enige Nederlandse deelnemer in de RBRC, ontbrak vanwege een positieve Covid test.

Loris Veneman vertrok in de Northern Talent Cup races vanaf de tweede startplek. In de eerste race kwam Veneman als vijfde over de finish, in de tweede race als zesde.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Marco Bezzecchi heeft zondagmiddag de race op zijn naam geschreven. De Sky Racing VR46 coureur was in een boeiende race het snelst, voor Aron Canet en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder kende een moeilijke race en passeerde als drieëntwintigste de zwart/wit geblokte vlag.

Northern Talent Cup Race 1:
Rossi Moor heeft zaterdagmiddag de eerste race op zijn naam geschreven. De Hongaar kwam na vijftien ronden als winnaar over de finish, terwijl Nederlander Loris Veneman na een sterk gereden race als vijfde werd geklasseerd. Beekmans passeerde op ruim 11 seconden van de winnaar als vijftiende. Olofsen en Boessenkool werden als negentiende en twintigste geklasseerd.

Northern Talent Cup Race 2:
Kevin Farkas heeft zondagmiddag de tweede NTC race gewonnen. De Hongaar kwam 15 ronden als winnaar over de finish, voor Jonas Kocourek en Rossi Moor. Loris Veneman werd op de zesde plaats de best geklasseerde Nederlander. Damian Boessenkool kende tevens een goede race, passeerde op minder dan drie seconden van de winnaar als veertiende de finish om uiteindelijk na een penalty van een collega coureur als dertiende geklasseerd te worden. Voor Kas Beekman was deze tweede race al na een paar ronden voorbij. De Team KNMV coureur moest zijn machine met een technisch probleem in de pits parkeren. Hetzelfde gold niet veel later voor Rio Olofsen, hij parkeerde zijn machine na zeven ronden langs de kant.

Kwalificaties

Moto2:
Remy Gardner vertrekt zondag vanaf de pole. De Australiër was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Ai Ogura en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als tweeëntwintigste voor deze tiende race van het seizoen.

Northern Talent Cup:
Van de vier Nederlandse deelnemers wisten zich drie coureurs rechtstreek te kwalificeren. Zo wist Loris Veneman een keurige tweede startplaats veilig te stellen, kwalificeerde Kas Beekmans zich als vijfde en kon ook Rio Olofsen zich met een twintigste rondetijd in de kwalificatie meteen opmaken voor de race. Damian Boessenkool greep er met drieëntwintigste rondetijd in eerste instantie net naast. De jonge Staphorster moest dus zaterdagochtend van start in de last chance race Dat deed hij met verve door deze wedstrijd winnend af te sluiten en zich daarmee alsnog te kwalificeren voor de race.