Bo Bendsneyder 17e in Moto2 bij MotoGP Oostenrijk


Martijn Spliethof - 13 augustus, 2021 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich was de tweede achtereenvolgende wedstrijd op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

Moto2:
Raul Fernandez heeft zondagmiddag de elfde Moto2 race van het seizoen gewonnen. De Red Bull KTM Ajo coureur kwam na de vijfentwintig ronden durende race als winnaar over de finish, voor Ai Ogura en Augusto Fernandez. Bo Bendsneyder finishte als zeventiende.

MotoE:
Lukas Tulovic is winnaar geworden van de MotoE race. De Duitser passeerde als winnaar de finish, voor Eric Granado en Dominique Aegerter. Nederlander Jasper Iwema passeerde als veertiende de zwart/wit geblokte vlag.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
David Alonso heeft zaterdagmiddag de eerste RBRC race op zijn naam geschreven. Voor de race was het nog de vraag of de van een Covid-19 besmetting herstellende Nederlander Collin Veijer de wedstrijd uit zou kunnen rijden. De 16-jarige coureur knokte zich naar een zwaar bevochten elfde plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
David Alonso heeft zondagmiddag ook de tweede race weten te winnen. De jonge Columbiaan kwam na zeventien ronden als eerste over de finish, voor Tatchakorn Buasri en Ivan Ortola. Nederlander Collin Veijer passeerde als achtste de finish.

Kwalificaties

Moto2:
Sam Lowes heeft zaterdagmiddag de elfde Moto2 pole van 2021 voor zich opgeëist. De Brit was zaterdagmiddag tijdens Q2 op het Oostenrijkse circuit het snelst, voor de Spanjaard Raul Fernandez en de Japanner Ai Ogura. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zesentwintigste.

MotoE:
Fermin Aldeguer vertrekt zondag vanaf de pole in de FIM Enel MotoE World Cup. De 17-jarige Spanjaard was zaterdag het snelst tijdens de E-pole, voor Lukas Tulovic en Matteo Ferrari. Jasper Iwema kwalificeerde zich als zestiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Alex Millan vertrekt vanaf de pole tijdens de twee te verrijden races. Collin Veijer is hersteld van zijn Covid infectie, maar nog lang niet fit. Hij had ook nog te maken met technische tegenslagen en kwalificeerde zich toch nog op een verdienstelijke twaalfde startplaats.