KNMV gaat de Amerongse dijk op

KNMV Vragenuur, Arjan Everink

KNMV - 13 augustus, 2021

Drukte op dijkwegen op dagen met mooi weer is niets nieuws meer. Regelmatig trekken we massaal eropuit. Genieten van de natuur, gewoon lekker buiten, kopje koffie op een terras en genieten van je hobby. Op zondag 15 augustus gaan we daarover met alle dijkgebruikers in gesprek, op de dijk bij Amerongen.

Hoe mooi is dat? Je zou toch zeggen dat je op dit soort dagen alleen maar lachende en blije mensen zou zien? Helaas is de praktijk soms anders. Het wordt drukker op straat en dat, samen met alles wat er om ons heen gebeurt, doet iets met de verdraagzaamheid naar elkaar. Wandelaars vinden iets van fietsers, fietsers vinden iets van wielrenners, wielrenners vinden iets van motorrijders en motorrijders vervolgens weer van wielrenners en fietsers. En dan hebben we ook nog de cabrioletrijders, Pietje met zijn GTI’tje en de mensen die zelf aan de dijk wonen. Kortom, een grote mengeling van belangen. Toch hebben we uiteindelijk allemaal hetzelfde doel: genieten!

Omdat iedereen hieraan een andere invulling geeft, staat de KNMV op 15 augustus – samen met politie en Veilig Verkeer Nederland – op de dijk bij Amerongen. Hier gaan we in gesprek met álle dijkgebruikers. Het doel van deze dag is om begrip en respect te krijgen voor elkaars belangen in plaats van altijd maar naar elkaar te wijzen. Als we allemaal een beetje naar links of naar rechts schuiven, moeten we elkaar toch op z’n minst kunnen vinden. Of liever nog: samen een bakkie met appelgebak op het terras kunnen doen?