Baansportseizoen 2021 valt in duigen


KNMV - 20 augustus, 2021 FOTO - Baansportansite.nl

Afgelopen week is de Expertgroep Baansport bijeengekomen om te beslissen of de competitie in het najaar nog gered kan worden. Na het afwegen van diverse factoren is de conclusie helaas dat de baansport dit jaar geen competitieseizoen kent.

De wedstrijd in Westeremden wordt daarom als niet-tellende wedstrijd aangemerkt. Derhalve is er voor dit jaar jammer genoeg dan ook geen kampioen. Door het wegvallen van bijna alle competitiewedstrijden is er nog maar weinig van de kalender over. Op onze website staat inmiddels de nieuwste versie van de kalender onder het kopje ‘wedstrijddocumenten‘.

De VTBM-wedstrijd in Basse wordt verreden op 4 september (stond ingepland op 5 september). De kans dat wedstrijden wederom van de kalender vallen blijft echter bestaan, mede vanwege de dan actuele coronamaatregelen. Organisatoren moeten extra moeite doen om te voldoen aan strenge regels in de hoop een vergunning van de gemeente te krijgen. Samen met de baansportorganisatoren verschuiven we daarom onze focus op het jaar 2022. We hebben goede hoop dat het volgend jaar wel weer mogelijk is om een volwaardige competitie te rijden. We gaan daarom ons best doen om een volle en breed opgezette baansportkalender 2022 op te bouwen.

Officials

Zonder clubvrijwilligers en officials wordt het lastig om evenementen te organiseren en te leiden. De KNMV is daarom op zoek naar enthousiaste mensen met een motorsporthart die iets in de baansport willen betekenen. Vanuit de KNMV krijg je een passende opleiding in de wedstrijdleiding, techniek, tijdwaarneming en/of als baancommissaris. Heb je interesse of wil je eens meedraaien op een evenement, neem dan contact op met de KNMV. Stuur hiervoor een e-mail met je gegevens naar sport@knmv.nl.