DNF voor Bendsneyder in WK Moto2, Veijer 10 en 7 in RBRC Portimão (Portugal)


Martijn Spliethof - 16 april, 2021 FOTO - Red Bull

De Grande Prémio 888 de Portugal was op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão. Bo Bendsneyder kwam ten val in de Moto2 race en haalde daardoor de finish niet. Collin Veijer eindigde als tiende en zevende in de eerste twee Red Bull MotoGP Rookies Cup races van het jaar.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WK Moto2:
Raul Fernandez is winnaar geworden van de derde Moto2 race van 2021. De Red Bull KTM Ajo Moto2 coureur kwam in de drieëntwintig ronden tellende race als eerste over de finish, voor Aron Canet en teamgenoot Remy Gardner. Bo Bendsneyder kwam in de race ten val en kwam derhalve niet aan de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
David Alonso heeft zaterdagmiddag de eerste race van 2021 op zijn naam geschreven. De met een Colombiaans paspoort aan de start verschijnende Spanjaard kwam na zestien ronden als winnaar over de finish, voor Diogo Moreira en Marcos Uriarte. Collin Veijer, de enige Nederlandse deelnemer in het veld, eindigde als tiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
David Alonso heeft zondagmiddag de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race van de Grande Prémio 888 de Portugal op zijn naam geschreven. De Colombiaan kwam na zestien ronden als winnaar over de finish, voor Daniel Holgado en Alex Millan. Nederlander Collin Veijer kwam op slechts 0,758 seconde van de winnaar als zevende over de finish.

Kwalificaties

WK Moto2:
Sam Lowes vertrekt vanaf de Moto2 pole. Het is na Qatar en Doha de derde pole van het seizoen voor de Brit. Achter Lowes kwalificeerden Remy Gardner en Xavi Vierge zich als tweede en derde voor de zondag te verrijden derde race van 2021. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zesentwintigste.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Collin Veijer vertrekt dit weekend tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen vanaf de zevende plaats op de grid. De pole ging naar de Braziliaan Diogo Moreira, voor de Spanjaarden Alex Millian en David Munoz.