MTCOB Schijndel organiseert opstapdagen voor groep 5 tot 8


Tom van Appeldoorn - 12 april, 2021

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Een gevleugelde uitspraak in de Nederlandse taal. Eentje die MTCOB Schijndel ter harte genomen heeft. Onlangs is de trialclub – in samenwerking met instructeur Luc Branten – begonnen met het organiseren van opstapdagen voor kinderen uit de groepen 5 tot 8.

Op deze manier wil de club de jeugd kennis laten maken met de trialsport. Deze opstapdagen zijn gekoppeld aan het project Sjors Sportief. Hierbij kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met verschillende takken van sport in hun regio.

De plannen waren er al een paar maanden, maar vanwege de scherpe coronamaatregelen moesten de eerste dagen helaas steeds uitgesteld worden. Op 7 maart en 11 april was het gelukkig mogelijk om met de jeugdrijders de baan in Schijndel op te gaan. Onder toeziend oog van Luc werden de aspiranten over het parcours gecoacht. Dit gebeurde overigens op elektrische OSET-motoren die door Nonstop Motoren uit Geffen ter beschikking gesteld werden.

Opstappen

De KNMV moedigt dit soort initiatieven met plezier aan. Opstapdagen ter promotie van de sport ondersteunen wij daarom dan ook verzekeringstechnisch.

Overigens zijn niet alle opstapdagen van MTCOB voor het project Sjors Sportief en zeker ook niet alleen voor de jeugd. Kijk op hun website voor meer informatie hoe ook jij eens een dagje kan proeven van deze technische sport.