Koninklijke onderscheiding voor Ab van Merkestijn


Bas Vis - 26 april, 2021

Motor(sport)man in hart en nieren Ab van Merkestijn is door de koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanmiddag ontving hij zijn lintje van Gert-Jan Kats, burgemeester van Veenendaal.

Ab (84 jaar jong) is vanaf 1970 actief als bestuurslid, beheerder en vrijwilliger bij MAC Veenendaal. Daarnaast was hij jarenlang voorzitter van ons (voormalig) District Midden, official bij motocross en enduro en een zeer gewaardeerd lid van de MX-commissie. In 2012 werd Ab benoemd tot Official van Verdienste bij de KNMV. Ook leuk: Ab is tevens al ruim twintig jaar gids bij het Tabaksteeltmuseum in Amerongen.

We mogen niet vergeten Gerrie van Merkestijn, de vrouw van Ab, hier te noemen. Ook zij is altijd druk geweest bij MAC Veenendaal, onder andere in de prijzen- en feestcommissie. Met een kleine viering ter ere van Abs onderscheiding moet het dus wel goed komen in huize Merkestijn!

Natuurlijk vind je Abs naam ook terug in de speciale editie van de Staatscourant tussen alle 2828 in 2021 gedecoreerden.

De KNMV feliciteert Ab met zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zeer, zeer verdiend!