Van der Mark wint Superpole Race WorldSBK Catalunya (Spanje)


Martijn Spliethof - 18 september, 2020 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Acerbis Catalunya Round van het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport 300 is op het circuit van Barcelona-Catalunya in Spanje.

Michael van der Mark wist de Superpole race op zijn naam te schrijven, nadat hij in Race 1 als vierde over de finish kwam. In Race 2 pakte Van der Mark een mooie tweede plaats.

Race

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft de allereerste World Superbike race op het Circuit de Barcelona-Catalunya gewonnen. De Kawasaki-coureur reed van start tot finish aan de leiding. Scott Redding werd tweede voor zijn teamgenoot Chaz Davies. Michael van der Mark reed een sterke race, hij eindigde op de vierde plaats.

WorldSBK Superpole Race:
Michael van der Mark reed een geweldige wedstrijd en won de Superpole Race door Jonathan Rea achter zich te houden. Het Nederlandse feest werd compleet doordat Baz achter Rea het tweede podium van het seizoen voor Ten Kate Racing scoorde.

WorldSBK Race 2:
Chaz Davies heeft zijn eerste race van het seizoen gewonnen. Michael van der Mark reed opnieuw een sterke wedstrijd en versloeg na een spannende slotronde Garrett Gerloff in de strijd voor plaats twee. Jonathan Rea finishte als vierde.

WorldSSP Race 1:
Andrea Locatelli leek onderweg naar zijn tiende zege in de World Supersport, totdat het begon te regenen. De rijders gingen één voor één wisselen naar regenbanden. De enige die dat niet deed was Andy Verdoia. Toen de Fransman met slicks op de kleddernatte baan de leiding pakte kwam de rode vlag. Zo leverde de gok van Verdoia zijn eerste WorldSSP overwinning op. Glenn van Straalen was op de droge baan bezig aan een goede race en reed negentiende, toen de pitstops begonnen. Van Straalen zocht vroeg de pits op en de rode vlag pakte voor hem verkeerd uit. De Nederlander werd als tweeëntwintigste geklasseerd.

WorldSSP Race 2:
Andrea Locatelli heeft in stijl in de World Supersport titel veilig gesteld. De Italiaan won de tweede race, voor Lucas Mahias en Philipp Oettl. Glenn van Straalen reed een goede race en kwam 0.044 seconde tekort om een WK-punt te scoren.

WorldSSP300 Race 1:
Tom Booth-Amos was veruit het sterkste in de natte race en komt als eerste over de finish, voor Samuel Di Sora en Marc Garcia. Jeffrey Buis doet met een vijfde plaats goede zaken in de titelstrijd. Koen Meuffels en Scott Deroue finishten als achtste en dertiende.

WorldSSP300 Race 2:
Een sensationele 1-2-3-4 voor het MTM Kawasaki MotoPort team in de tweede race. Yuta Okaya won de spannende en spectaculaire race, voor Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels.

Kwalificatie

WorldSBK:
Jonathan Rea is de eerste polesitter in de World Superbike op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Toprak Razgatlioglu en Alvaro Bautista mogen ook vanaf de eerste startrij vertrekken. Michael van der Mark zette de vijfde tijd in de Superpole.

WorldSSP:
Andrea Locatelli kende een enerverende Superpole op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar na een uitstapje buiten de baan wist de Italiaan toch zijn ongeslagen status in de kwalificatie te behouden. Lucas Mahias en Corentin Perolari plaatsen zich ook op de voorste startrij. Een vijfentwintigste startplaats voor Glenn van Straalen.

WorldSSP300:
Tom Booth-Amos scoorde zijn eerste pole position in de World Supersport 300 klasse. Yuta Okaya noteerde een tweede tijd, voor Paolo Grassia. Jeffrey Buis kwalificeerde zich als beste Nederlander met een dertiende startplaats. Titelkandidaat Scott Deroue werd slachtoffers van de wisselvallige weersomstandigheden gedurende de vrije trainingen. De baan was alleen volledig droog tijdens de eerste vrije training en Deroue eindigde in deze sessie na de nodige problemen buiten de top-dertig, die zich plaatsen voor Superpole. Deroue moet daarom van start in de Last Chance Race. Koen Meuffels zette de negentiende tijd op de klok.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl