Buis wint WorldSSP300, Van der Mark 4, 10 en 6 in WorldSBK Aragón 2 (Spanje)


Martijn Spliethof - 04 september, 2020 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

Op het circuit van Motorland Aragón in Spanje is twee keer achter elkaar gereden voor het Wereldkampioenschap Superbike. De tweede race op dit circuit was de Pirelli Teruel Round, de vijfde ronde voor het WK.

Michael van der Mark kwam tijdens de WorldSBK Superpole kwalificatie niet verder dan de twaalfde plaats. De Pata Yamaha coureur reed een sterke eerste race, waarin hij als vierde werd afgevlagd. In de korte Superpole race op zondag eindigde Van der Mark als tiende. In de tweede race op zondag kwm de Nederlander als zesde over de finish.

Jeffrey Buis, vorige week op hetzelfde circuit winnaar van beide WorldSSP300 races, kwalificeerde zich nu als derde. In de eerste race eindigde Buis als derde, net voor Scott Deroue die vierde werd. De tweede race werd gewonnen door Buis, opnieuw net voor Scott Deroue, die als tweede Nederlander op het podium plaats mocht nemen.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Race

WorldSBK Race 1:
De race is gewonnen door Michael Ruben Rinaldi. De Italiaanse Ducati coureur ging in de beginfase voorbij aan Jonathan Rea en wist zijn voorsprong tot de finish uit te bouwen. Chaz Davies werd derde. Michael van der Mark reed een sterke race. Hij passeerde vanaf de twaalfde startplaats de ene na de andere rijder, daarbij geholpen door een paar valpartijen, en wist uiteindelijk op een mooie vierde plaats te finishen.

WorldSBK Superpole Race:
Scott Redding heeft zondagochtend de Tissot Superpole Race op zijn naam geschreven. De Ducati coureur was in de tien ronden tellende sprintrace het snelst, voor Jonathan Rea en Michael Ruben Rinaldi. Nederlander Michael van der Mark passeerde in deze race als tiende de finish.

WorldSBK Race 2:
Jonathan Rea heeft zondagmiddag ook Race 2 gewonnen. De Kawasaki coureur was in een spannende wedstrijd het snelst voor Michael Ruben Rinaldi en Scott Redding. Michael van der Mark passeerde als zesde de finish.

WorldSSP300 Race 1:
Victor Rodriguez startte vanaf P31 en maakte maar liefst dertig (!) plaatsen goed om zodoende zijn eerste WorldSSP300 race te winnen. Bahattin Sofuoglu kwam als tweede over de finish en Jeffrey Buis werd derde. Scott Deroue eindigde als vierde, Glenn van Straalen en Koen Meuffels kwamen niet aan de finish.

WorldSSP300 Race 2:
Jeffrey Buis heeft zondag zijn derde WorldSSP300 zege behaald in acht dagen tijd. Scott Deroue maakte het Nederlandse succes compleet door als tweede de finish te passeren. Bahattin Sofuoglu eindigde als derde. Koen Meuffels dacht derde te zijn geworden, maar hij vergiste zich en moest op dat moment nog een ronde afleggen. Meuffels herstelde zich razendsnel en wist alsnog als vijfde de finish te passeren. Glenn van Straalen, de vierde Nederlander in deze race, passeerde als negentiende de finish.

Kwalificatie

WorldSBK:
Niemand wist aan de 1’48.767 van Jonathan Rea te komen en daarmee zal de regerend wereldkampioen wederom vanaf pole position vertrekken. Michael Ruben Rinaldi kwalificeerde zich als tweede, met Scott Redding op de derde plaats. Michael van der Mark zag zijn snelste ronde verloren gaan door een langzame rijder en moest genoegen nemen met een teleurstellende twaalfde plaats.

WorldSSP300:
Bahattin Sofuoglu vertrekt dit weekend tijdens de twee te verrijden races  vanaf de pole. De jonge Turkse coureur was tijdens de kwalificatie het snelst, voor Hugo de Cancellis en Nederlander Jeffrey Buis. Koen Meuffels kwalificeerde zich als elfde, Scott Deroue als veertiende en Glenn van Straalen als vijfentwintigste. Meuffels en Van Straalen kwamen in de slotfase van de kwalificatie met elkaar in aanraking waardoor beiden ten val kwamen en er een vroegtijdig einde kwam aan hun kwalificatie.