Overleven voor Mike Bokslag bij EnduroGP Spoleto (Italië)


Martijn Spliethof - 26 september, 2020 FOTO - Enduro.nl

De tweede ronde voor het Wereldkampioenschap Enduro was in en rond Spoleto, een stad in de Italiaanse regio Umbrië. Voor Mike Bokslag, de enige Nederlandse deelnemer, werd het een strijd om te overleven, mede door de grote hoeveelheid neerslag die voor en tijdens het evenement is gevallen.

Dag 1:
Na een matige proloog (20e) is Mike op zaterdag goed gestart, maar in de tweede ronde uitgevallen door een kapot stuur en gashandle. De proeven en route waren erg zwaar door de regen in de nacht van vrijdag op zaterdag en de vele stenen en steile klimmen. De motor is gerepareerd en staat in het parc fermé voor zondag.

Dag 2:
Na regen in de nacht viel er overdag nog meer. De extreme proef werd in de laatste ronde zelfs ingekort. In die omstandigheden komen er ineens een heleboel Engelsen boven drijven. Ook in de Youth klasse waar het voor Mike Bokslag een dagje overleven werd. Dat lukte mooi en zonder strafminuten op een 16e plaats, maar net buiten de punten. Bokslag kon niet echt aanzetten om in de punten te rijden, het was te lastig op de natte stenen.