Van der Mark 9, 3 en 5, Buis wint WorldSSP300 Race 1 bij WorldSBK Magny-Cours (Frankrijk)


Martijn Spliethof - 02 oktober, 2020 FOTO - Michael van der Mark (Facebook)

De Pirelli French Round voor het Wereldkampioenschap Superbike, Supersport en Supersport300 is op Circuit de Nevers Magny-Cours.

Michael van der Mark vertrekt in de WorldSBK races vanaf de zesde plaats. In de eerste race finishte de Nederlander na een kleine valpartij als negende, in de Superpole race als derde, in Race 2 als vijfde.

Jeffrey Buis wist de eerste WorldSSP300 race op zijn naam te schrijven, net voor Scott Deroue. In de tweede race eindigde Buis als tweede en Deroue als vierde.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Race

WorldSBK Race 1:
Jonathan Rea heeft zaterdagmiddag op een kletsnat circuit de eerste race op zijn naam geschreven. De Kawasaki coureur passeerde als eerste de finish, voor Loris Baz en teamgenoot Alex Lowes. Michael van der Mark leek lange tijd op weg naar een top vijf klassering, een val gooide echter roet in het eten. De Nederlander kon zijn machine nog wel weer oppakken en zijn race vervolgen om uiteindelijk nog als negende de finish te passeren.

WorldSBK Superpole Race:
Jonathan Rea heeft zondagochtend de Tissot Superpole Race gewonnen. De Kawasaki coureur kwam na 10 ronden als eerste over de finish, voor teamgenoot Alex Lowes en Nederlander Michael van der Mark.

WorldSBK Race 2:
Scott Redding heeft zondagmiddag Race 2 gewonnen. De Ducati coureur was het snelst, voor Ten Kate Racing Yamaha coureur Loris Baz en teamgenoot Chaz Davies. Michael van der Mark passeerde als vijfde de finish.

WorldSSP Race 1:
Andrea Locatelli heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend op zijn naam geschreven. De inmiddels al tot wereldkampioen gekroonde Italiaan kwam als eerste over de finish, voor Lucas Mahias en Hannes Soomer. Nederlander Glenn van Straalen zag in de laatste ronde een goede klassering verloren gaan vanwege een crash.

WorldSSP Race 2:
Lucas Mahias heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. De Kawasaki coureur was het snelst, voor Kyle Smith en Hannes Soomer. Nederlander Glenn van Straalen passeerde als twaalfde de finish.

WorldSSP300 Race 1:
Jeffrey Buis heeft zaterdagmiddag de eerste race op zijn naam geschreven. De MTM Kawasaki Motoport coureur versloeg in een rechtstreeks duel teamgenoot Scott Deroue, die tweede werd, terwijl Bahattin Sofuoglu na afloop als derde met het Nederlandse duo naar het podium mocht. Koen Meuffels werd als achtste afgevlagd.

WorldSSP300 Race 2:
Marc Garcia heeft zondagmiddag de tweede race gewonnen. Jeffrey Buis passeerde als tweede de finish, voor Hugo de Cancellis en Scott Deroue. De Nederlanders deden hiermee goede zaken in de strijd voor de wereldtitel, de twee MTM Kawasaki Motoport coureurs gaan tijdens de laatste ronde van het seizoen in Estoril onderling uitmaken wie zich de nieuwe wereldkampioen mag noemen.

Kwalificatie

WorldSBK:
Eugene Laverty heeft zaterdagochtend op een nat Circuit de Nevers Magny-Cours de pole voor zich opgeëist. Tom Sykes maakte het succes voor het BMW Motorrad Motorsport WorldSBK Team compleet door zich als tweede te kwalificeren. De laatste plaats op de eerste startrij werd een prooi voor Jonathan Rea. Michael van der Mark vertrekt vanaf de zesde startplaats.

WorldSSP:
Kyle Smith vertrekt dit weekend tijdens de twee te verrijden races vanaf de pole. De Brit was zaterdagochtend tijdens de natte kwalificatie het snelst, voor Lucas Mahias en Manuel Gonzaliz. Nederlander Glenn van Straalen kwalificeerde zich als elfde.

WorldSSP300:
Tom Booth Amos heeft zaterdag de pole veilig weten te stellen voor de twee dit weekend te verrijden races. Marc Garcia kwalificeerde zich als tweede, terwijl de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Jeffrey Buis, de derde startplaats voor zich opeiste. Scott Deroue kwalificeerde zich als achtste, Koen Meuffels als zestiende.