Bendsneyder zestiende in WK Moto2 bij MotoGP Aragón 2 (Spanje)


Martijn Spliethof - 23 oktober, 2020 FOTO - MotoGP

De tweede wedstrijd voor het MotoGP Wereldkampioenschap op het circuit van het Spaanse Aragón was de Gran Premio Liqui Moly de Teruel op 25 oktober 2020.

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op een mooie tiende plaats in de Moto2 klasse. In de race werd Bendsneyder als zestiende afgevlagd.

In de Red Bull MotoGP Rookies Cup waren twee races. Collin Veijer vertrok vanaf de vierde startplaats, Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als vijftiende. In de eerste race deed Collin Veijer lang mee in de strijd om de koppositie, maar in de laatste ronde ging hij onderuit en werd daarna naar het medisch centrum gebracht, waar gelukkig geen ernstige schade werd vastgesteld. Zonta van den Goorbergh finishte als zevende. In de tweede race eindigde Veijer als zevende en Van den Goorbergh als twaalfde.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WK Moto2:
Sam Lowes is zondagmiddag winnaar geworden van de race. Het is de derde opeenvolgende zege van de Brit in de klasse, die in deze race de Italianen Fabio di Giannantonio en Enea Bastianini tweede en derde zag worden. Nederlander Bo Bendsneyder passeerde als zestiende de finish.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Ivan Ortola heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend op zijn naam geschreven, voor Pedro Acosta en David Alonso. Zonta van den Goorbergh finishte als zevende, terwijl Collin Veijer na een briljant gereden race in de laatste ronde van zijn KTM werd gereden en hierdoor een topklassering in rook op zag gaan.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
David Alonso is zondagmiddag als winnaar over de streep gekomen, dankzij een indrukwekkende laatste sector, voor Daniel Muñoz en Ivan Ortolá. Collin Veijer is zevende geworden, Zonta van den Goorbergh kwam als twaalfde over de finish.

Kwalificaties

WK Moto2:
Sam Lowes vertrekt zondag vanaf de pole. De Brit was zaterdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Jorge Navarro en Remy Gardner. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op een zeer verdienstelijke tiende plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
David Muñoz vertrekt tijdens de twee wedstrijden vanaf de pole. De jonge Spanjaard was vrijdagmiddag het snelst tijdens de kwalificatie, voor Pedro Acosta, Daniel Holgado en het jonge Nederlandse talent Collin Veijer. Zonta van den Goorbergh kwalificeerde zich als vijftiende.