WK Moto2 en Red Bull MotoGP Rookies Cup Aragón (Spanje)


Martijn Spliethof - 16 oktober, 2020 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Gran Premio Michelin de Aragón is op Motorland Aragón in Spanje.

Bo Bendsneyder startte in de Moto2 klasse vanaf de zeventiende plaats. In de race werd Bendsneyder als 21e afgevlagd.

Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer rijden in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. In de eerste race zat het beide Nederlanders tegen. Van den Goorbergh miste de start door een technisch probleem (motor sloeg af tijdens de warm-up lap, waardoor hij vanuit de pitlane moest starten), meer dan de achttiende plaats zat er niet meer in. Veijer haalde de finish niet door een valpartij. In de tweede race ging het beter, Van den Goorbergh werd achtste en Veijer negende.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Races

WK Moto2:
Sam Lowes heeft op zondagmiddag de race gewonnen, voor Enea Bastianini en Jorge Martin, waarmee hij zijn tweede zege op rij behaalde. Titelkandidaten Luca Marini en Marco Bezzecchi crashten en verspeelden daarmee kostbare punten. Bo Bendsneyder finishte als 21e.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
Pedro Acosta heeft zaterdagmiddag de eerste race van het weekend gewonnen, voor Daniel Holgado en Ivan Ortolá. Teleurstelling voor beide Nederlanders: Zonta van den Goorbergh had een technisch probleem op de grid en finishte uiteindelijk als 18e, Collin Veijer kwam in de race ten val en haalde de finish niet.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
Pedro Acosta heeft zondagmiddag ook de tweede race gewonnen, voor David Alonso en Izan Guevara, waardoor hij zijn ongeslagen status behoudt. Zonta van den Goorbergh kwam als achtste over de finish, Collin Veijer werd negende.

Kwalificaties

WK Moto2:
Sam Lowes heeft zaterdagmiddag pole position behaald met een nieuw ronderecord, voor Marco Bezzecchi en Fabio di Giannantonio. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zeventiende.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Pedro Acosta heeft vrijdagmiddag pole position behaald, voor Daniel Holgado en David Alonso. Zonta van den Goorbergh was de snelste Nederlander op de vijfde plaats, Collin Veijer kwalificeerde zich als tiende.