Husqvarna-SKS Racing en KNMV werken samen aan talentontwikkeling MX


Bas Vis - 30 oktober, 2020

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en Husqvarna-SKS Racing slaan de handen ineen om jong MX-talent de kans te geven zich te ontwikkelen tot WK-toppers! De eerste rijders binnen deze nieuwe samenwerking zijn Kay Karssemakers en Cas Valk.

De KNMV heeft op sportmedisch centrum Papendal een fulltime CTO-programma voor talentvolle motocrossers. Het CTO (Centrum Topsport en Onderwijs) combineert topsport met onderwijs. Samen met de specialisten van Papendal worden er topatleten opgeleid.

Het ontwikkelen van jong talent zit ook in het DNA van Husqvarna-SKS Racing. Dit levert een geweldige samenwerking op waardoor binnen het CTO-programma vanaf 2021 naast de fysieke, mentale en voedingsdeskundige kennis op Papendal óók wordt ingezet op technische kennis en support tijdens trainingen en wedstrijden door Husqvarna-SKS Racing.

Toptalenten Kay Karssemakers en Cas Valk zaten al in het KNMV CTO-programma en zullen in 2021 starten in de kleuren van Husqvarna-SKS Racing. Kay doet dit in de EMX125 en DMoMX250, Cas in de EMX125 en DMoMX125.

Patrice Assendelft, directeur KNMV:

“Door met het Husqvarna-SKS Racing Team nauw samen te werken zien we de structuur die we met ons fulltime CTO-programma hebben verder uitgebreid worden. De doelen en ambities die het team heeft sluiten naadloos aan bij die van de KNMV. Namelijk jonge talentvolle rijders op gedoceerde wijze klaarstomen voor de wereldtop. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Toine Uijttewaal en zijn team.”

Toine Uijttewaal, eigenaar Husqvarna-SKS Racing:

“Wij zijn trots om als motocrossteam partner te mogen worden in het KNMV CTO-concept. Een uniek concept waarbij de doorontwikkeling van geselecteerde talentvolle MX-rijders centraal staat.”

“Ons Husqvarna-SKS Racing Team kan putten uit jarenlange ervaring in de sport en wij staan met Husqvarna Motorcycles en WP-Suspension garant voor motoren die op het hoogste niveau mee kunnen strijden.”

“Ik ben er zeker van dat onze professionele aanpak en gestructureerde manier van werken een belangrijke meerwaarde is op de topsportcoaching die de KNMV de jonge CTO-rijders biedt.”

“Samen met de KNMV hebben we een uniek pakket van specialismes samengebracht met maar één doel: jonge talenten de komende jaren naar de top brengen in de MX-sport. Een uitdaging die we in 2021 graag aangaan met Kay Karssemakers en Cas Valk.”

Meer informatie over de samenwerking volgt binnenkort.