Veijer zesde in RBRC, Bendsneyder achtste in Moto2 bij MotoGP Valencia 2 (Spanje)


Martijn Spliethof - 13 november, 2020 FOTO - NTS RW Racing GP

De tweede MotoGP wedstrijd op het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia was de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, in het weekend van 13 en 14 november 2020. Het was de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Bo Bendsneyder kwalificeerde zich in de Moto2 op een nette negende plaats. In de voorlaatste race van het jaar ging het nog beter, Bendsneyder kwam op een mooie achtste plaats over de finish, het beste resultaat van de NTS RW Racing GP coureur in het Moto2 Wereldkampioenschap.

In de Red Bull MotoGP Rookies Cup kwalificatie zette Zonta van den Goorbergh de zevende rondetijd op de klok, Collin Veijer vertrok vanaf de vijftiende startplaats. In beide races was Veijer de snelste Nederlander (twee keer zesde), Van den Goorbergh werd in beide races als negende afgevlagd.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Race

WK Moto2:
In een spectaculaire laatste ronde heeft Jorge Martin de race gewonnen, voor Hector Garzó en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP behaalden hun beste Moto2 resultaat met de achtste plaats. Het Moto2 Wereldkampioenschap zal volgende week, in de laatste Grand Prix van 2020 op het Autódromo Internacionale do Algarve in Portimão, pas beslist worden.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
De voorlaatste race van het seizoen is zaterdagmiddag gewonnen door David Muñoz. De Spanjaard passeerde na vijftien ronden als winnaar de finish, voor zijn landgenoten Ivan Ortola, David Salvador, Marcos Uriarte en de Japanner Mario Aji. Collin Veijer werd op de zesde plaats de best geklasseerde Nederlander, terwijl Zonta van den Goorbergh als negende werd geklasseerd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
David Muñoz kwam dankzij een zeer sterke laatste ronde als winnaar over de finish, voor Daniel Holgado en Pedro Acosta. Er was opnieuw een knappe zesde plaats voor Collin Veijer, Zonta van den Goorbergh werd net als in de eerste race als negende afgevlagd.

Kwalificatie

WK Moto2:
Stefano Manzi vertrekt zondag vanaf de pole. De MV Agusta coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst, voor Hector Garzo en Marco Bezzecchi. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich op een verdienstelijke negende plaats.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Daniel Holgado heeft vrijdag de laatste pole van 2020 voor zich opgeëist. Zonta van den Goorbergh werd op de zevende plaats de best geklasseerde Nederlander, terwijl Collin Veijer, mede door een crash, genoegen moest nemen met de vijftiende startplaats.