Lynn Valk naar Husqvarna-SKS Racing

Lynn Valk naar Husqvarna-SKS Racing 2021

Bas Vis - 05 november, 2020 FOTO - Lynn Valk rijdt voor Husqvarna-SKS Racing in 2021.

Lynn Valk rijdt in 2021 voor Husqvarna-SKS Racing in het WK en ONK motocross voor dames. Zij sluit zich, naast Kay Karssemakers en haar broer Cas Valk, aan bij het nieuwe project van de KNMV en Husqvarna-SKS Racing.

Husqvarna-SKS Racing en de KNMV werken sinds kort samen in de begeleiding van talenten in de motocross. Het team is verantwoordelijk voor de technische kennis en support en vanuit het KNMV CTO-programma op Topsportcentrum Papendal wordt de rest van de begeleiding verzorgd. Kay en Cas zitten daar intern en combineren hun sport met een opleiding. Lynn rondde eerder dit jaar haar opleiding af en maakt zodoende alleen gebruik van de sportieve mogelijkheden op Papendal.

De achttienjarige Lynn sloot dit seizoen af als de nummer vijf in het WK en nummer twee in het ONK. In 2021 hoopt ze op meer: “Ik kijk er heel erg naar uit om met Husqvarna-SKS Racing en de KNMV samen goede resultaten neer te zetten. Ik hoop een grote stap te maken op de motor en in de fysieke training. Zo kom ik dichterbij mijn doel om over een paar jaar wereldkampioen te worden.”