Kandidaten ledenraad; Breng jouw stem uit!

KNMV homepage

Marc Te Witt - 09 november, 2020

Onze ledenraad zoekt nieuwe leden

Naar aanleiding van de oproep om je kandidaat te stellen voor onze ledenraad hebben 17 nieuwe leden zich aangemeld als kandidaat en drie leden stellen zich herkiesbaar. Ze hebben jouw stem nodig om in onze ledenraad te komen. Stemmen kan tot en met 9 december.

Herken jij je in de motivatie van een kandidaat en wil je die visie vertegenwoordigd zien in onze ledenraad? Lees hieronder meer over de kandidaten en breng je stem uit via het formulier onderaan dit bericht!

Kandidaat Motivatie
Roel Smith Contacten, meewerken aan belangenbehartiging motorrijders, imago motorrijders verbeteren,  meebouwen aan de toekomst van motorrijden in Nederland.
Herman van Beurden brede interesse in de motorsport , maar ook opkomen voor onze belangen in deze veranderende tijd.
Ivo Dassen Ik wil graag met een gezond verstand en vanuit mijn professionele achtergrond een bijdrage leveren aan het promoten van motorrijden en behartigen van belangen van motorrijders in NL en onze direct omringende landen. Als bewoner van Zuid Limburg rijd ik voor 90% tourritten in de Eifel, de Ardennen, Noord Frankrijk en het Heuvelland (als er weinig tijd is of de grenzen dicht zijn ivm corona…). Dat doe ik op een BMW GS uit 2017, ongeveer 8000/9000 KM per jaar. Het merendeel daarvan alleen (vind ik nou eenmaal fijn), maar ook regelmatig met mijn vriendin achterop of in gezelschap van vrienden. Vanuit mijn achtergrond als bestuurskundige en werk in de sector onderwijs en zorg wil ik graag meedenken aan het verstevigen van een gezondere blik op de motorrijden en het verder voorkomen van het plaatsen van motorrijders in het verdomhoekje (bijv. diverse overdreven verboden voor motorrijders in NL en Duitsland)
Peter Witte Steunen motorsport
Wim Louwes Zoals uit mijn CV ook wel blijkt, heb ik na mijn pensionering meer tijd om mij maatschappelijk nuttig te maken. Aangezien mijn passie motoren in het algemeen en het sleutelen en racen met klassieke racers in het bijzonder is, past de inzet bij de KNMV mij goed. Daar komt bij dat ik al vanaf 1977 KNMV-lid ben en via enkele abonnementen op motorbladen en lidmaatschappen van auto -(HARC, Jaguar en MG) en motor(sport)verenigingen (HMV, KJMV en VMC) op de hoogte blijf van de actualiteit op het gebied van sport, verkeer en toerisme rond motoren. Bovendien is het tijdsbeslag volgens mij te overzien. Ik heb namelijk ook nog andere functies. Een extra pré is volgens mij dat ik zowel op het gebied van sport als verkeer ervaring heb als organisator in contacten met gemeentelijke instanties door mijn voorzitterschap van de Stichting ZZ Races. Door mijn landelijke werkterrein ben ik aardig bekend met het reilen en zeilen binnen het Rijk. Qua toerisme minder ervaring, maar ik heb wel eens een toertocht voor collega’s met motoren en cabrio’s georganiseerd op het Hoogeland van Groningen. Verder als ervaring sportieve solo-toerrijder met mijn vriendin achterop door Europa.
Yvette Eshuis Ik wil opkomen voor de belangen van motorrijders en daarnaast ook meer bekendheid genereren voor belangrijke thema’s voor motorrijders. Ik denk daar vanuit mijn journalistieke en communicatie-achtergrond een goede bijdrage aan te kunnen leveren.
Martijn Schuurman Als actief lid van de AllRoad gemeenschap (ARM en TET) zou ik graag mijn steentje bij willen dragen aan het vergroten van het wederzijds respect van alle belanghebbenden waar het gaat om op legale wijze motorrijden buiten de verharde wegen.
Wilco Arts Als recreatief motorrijder lijkt het me leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan het in stand houden en verbeteren van de positie van de motorrijder in het algemeen .
Arthur Rietkerk Sinds mijn 18e jaar heb ik mijn motorrijbewijs. Na jaren bij de verkeerspolitie als motoragent te hebben gewerkt, werd ik verkeersvoorlichter en later verkeersveiligheidsadviseur bij het ROV. Daar kwam ik in contact met de KNMV, waarvoor ik in 2002 bijgevoegde waardering ontving. Vanaf dat moment ben ik altijd lid geweest. Mijn hele carrière (nu ruim 40 jaar) ben ik in het verkeersdomein actief. Op het gebied van de zogeheten drie E’s van Verkeerveiligheid (Enforcement [politie], Education [ROV], Enginering [wegbeheerder provincie]), maar ook als verkeerkundige bij de sector Verkeersmanagement. Ik heb jaren 30.000 km per jaar motor gereden tijdens mijn dagelijkse woon-werkverkeer tussen Soest en Amsterdam (politie) en later Haarlem (provincie). Dit naast mijn “politie-kilometers”. De afgelopen jaren rijd ik alleen nog privé-toertochten die ik ook organiseer voor de provinciale personeelsvereniging Kontakt. Al met al denk ik dat ik een goede bijdrage kan leveren aan de ledenraad, vanwege mijn brede kennis, ervaring en groot netwerk.
Remko Gerssen Het lijkt mij leuk om iets terug te doen voor de vereniging en de collega motorrijders. Helpen bij het opstellen van beleid, het behartigen van de belangen en werken aan (verdere) veiligheid voor tweewielende weggebruikers.
Jan Heije Wubs Ik ben een gemotiveerde motorsportman
Peter Goossens Als een enthousiaste toerrijder zie ik het als een uitdaging om mijn kennis en ervaring in te brengen in een grote vereniging die opkomt voor motorrijdend Nederland. Motorrijders komen steeds vaker minder positief in het nieuws en worden meer en meer beperkt in het uitoefenen van de hobby. Ik zie het als een uitdaging om op te komen voor motorrijdend Nederland zodat we allemaal veilig kunnen genieten van de Nederlandse wegen. Zelf ben ik -actief- lid van de Twentse Motor Club en de Friesche Motor Club. Bij de laatste ben ik ook de ‘razende reporter’ die bij iedere uitgave een artikel in het clubblad schrijft. Met vriendelijke groet, Peter Goossens
Frank Nijkamp Ik heb gemerkt dat de KNMV niet veel in aktie komt voor de toerrijder. Met name de beperkingen van dit jaar laat de vereniging zomaar gebeuren.  Ik wil me gaan inzetten om de toerrijder meer stemkracht te geven bij de KNMV. ps. ik heb een werk cv gebruikt. ik rij al 40+ jaar motor en de laatste 20 jaar een yamaha Royalstar Venture ±15K / jaar
Joop van  Ditmarsch Ik vind dat motorrijden beter gepromoot  moet worden onder jongeren . Verder vind ik dat veilig motorrijden belangrijk is zonder veel te veel herrie.
Rob ten Hoonte Vrije tijd en gezien het corona gebeuren moet ik toch iets te doen hebben
Eric Dinkla Graag zet ik mij in voor zaken die mijn hobby betreffen en waarmee ik vervolgens het algemeen belang kan helpen
Jeroen Heuving Ik wil mezelf inzetten en dienstbaar maken voor een motorvereniging waar mijn passie ligt. Helaas heb ik best wel teleurstellende ervaringen met de KNMV en misschien kan ik zaken aandragen die voor verbetering vatbaar zijn als ik deel uit maak van de organisatie.
Rob van Pelt Herkiesbaar:Ik rij al van jongs af motor. Ik heb mij kandidaat gesteld om met behulp van de vereniging het gezicht van de  motorrijder zowel de toerrijder als sporter een positieve uitstraling tegeven naar het publiek.
En om met de ledenraad goede besluiten te nemen voor de vereniging zodat de toekomst is gewaarborgt in deze moeilijke periode.
Patrick Lossez Herkiesbaar:Heb het motorvirus van mijn vader overgekregen ,
heb in mijn jonge jaren motorcross en trialmotor gereden en vanaf mijn 18de jaar een motorijbewijs gehaald.Heb bij diverse clubs diverse bestuursfunctie bekleed .
penninmeester,secretariaat, toercommisie, tot website beheerder ( is ook nog een hobby van mij )
Heb zelf een bmw r1200rt en een Honda pcx 125 voor woon werkverkeer .
Zit al wat jaartjes in de ledenraad van de KNMV .Ik wil mij daar verder voor inzetten.
Peter Boer Herkiesbaar:Zelf ben ik al jaren een motorsport liefhebber, wegrace, maak regelmatig toertochten, vakantie reizen en heb, veel te laat, het offroad rijden ontdekt.

Uit mijn passie voor de motor komt dan ook mijn motivatie voort om binnen de Ledenraad herkiesbaar te stellen om de belangen van alle motorrijders Sport en Tour te vertegenwoordigen bij de verdere ontwikkeling van de KNMV in een veranderende wereld.