Bendsneyder scoort WK-punten in Moto2 bij MotoGP Valencia 1 (Spanje)


Martijn Spliethof - 06 november, 2020 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook)

De Gran Premio de Europa was de eerste van twee MotoGP weekends op Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia, in het weekend van 7 en 8 november 2020. 

Bo Bendsneyder noteerde in de Moto2 kwalificatie de veertiende rondetijd. Ook in de race werd de Nederlandse NTS RW Racing GP-coureur als veertiende afgevlagd, hij pakte hiermee twee WK-punten.

Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh rijden in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Van den Goorbergh finishte in de eerste race op een mooie vierde plaats. In de tweede race was Collin Veijer de beste Nederlander (achtste).

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl

Race

WK Moto2:
Marco Bezzecchi heeft zondagmiddag de race op zijn naam geschreven. De Sky Racing Team VR46 coureur was passeerde na 25 ronden als winnaar de finish, voor Jorge Martin en Remy Gardner. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder werd als veertiende afgevlagd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1:
David Salvador heeft de eerste race van het weekend overtuigend gewonnen, voor Mario Aji en Billy van Eerde. Zonta van den Goorbergh reed een sterke race en kwam als vierde over de finish. Collin Veijer haalde door een crash de finish niet.

Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2:
In een spannende strijd tot de finish weet Daniel Holgado de tweede race van het weekend te winnen, voor Pedro Acosta en David Muñoz. Collin Veijer was de beste Nederlander op de achtste plaats, Zonta van den Goorbergh kwam als elfde over de streep. Pedro Acosta is de 2020 Red Bull MotoGP Rookies Cup winnaar.

Kwalificatie

WK Moto2:
In de uiterste slotfase van de sessie heeft Xavi Vierge zijn eerste pole position van 2020 behaald, voor Joe Roberts en Sam Lowes. NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder noteerde de veertiende rondetijd.

Red Bull MotoGP Rookies Cup:
Pedro Acosta vertrekt zaterdag en zondag vanaf de pole in de twee te verrijden races. Voor Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh verliep de kwalificatie vrijdag teleurstellend, de twee Nederlanders kwalificeerden zich respectievelijk als zeventiende en negentiende.