Motorsportaccommodaties open voor (bijna) alle licentiehouders

Ivano van Erp tijdens de scoutingsdag 2018.

Bas Vis - 07 mei, 2020

Sinds vorige week mag de jeugd weer trainen op sportaccommodaties door het hele land. De heropening van banen vergt veel van de clubs vanwege de strikte regelgeving. Die geldt ook voor de jonge rijders en hun begeleiders. Er is namens de overheid flink gecontroleerd op het toepassen en handhaven van de regels. Dit is overal goed verlopen. Mede dankzij de inzet van de clubs en rijders is er nu een grote volgende stap mogelijk.

Met ingang van komende maandag, 11 mei, zijn individuele niet-contactsporten in de buitenlucht weer toegestaan voor mensen van alle leeftijden, woonachtig in Nederland. De motorsport valt hieronder. De licenties van rijders boven de 18 jaar, die nu in de KNMV-app op ‘ongeldig staan’, worden vooralsnog zondagavond 10 mei weer op ‘geldig’ gezet.

Uitzonderingen zijn er helaas ook. Voor licentiehouders die buiten Nederland wonen is het niet toegestaan om hier te trainen. Deze rijders zijn ook niet verzekerd. Zijspanrijders van 13 jaar en ouder mogen alleen individueel rijden.

Protocollen

Ga je weer trainen? Lees de protocollen op deze pagina goed door én houd je eraan. Alleen dan maken we als motorsport een vuist tegen corona en kunnen we een terugval in de crisis helpen voorkomen.

Belangrijkste punten:
-Alleen licentiehouders woonachtig in Nederland mogen trainen.
-Vanaf 13 jaar en ouder moet er 1,5 meter afstand worden gehouden.
-Zijspanrijders van 13 jaar en ouder mogen alleen solo trainen.
-Reeds heropende clubs (hier vind je de lijst) hoeven niet opnieuw naar hun gemeente voor goedkeuring van de protocollen.
-Ook deze topsporters mogen weer overal rijden.
-Vermijd drukte.
-Wedstrijden blijven verboden tot 1 september 2020.

Geopende circuits

Hier houden wij een lijst bij met clubs die aan de KNMV hebben laten weten dat ze weer geopend zijn. Deze lijst is dus niet per se volledig. Wil je zeker weten of een accommodatie open is? Check dan hun website en/of social media.