Bo Bendsneyder elfde in WK Moto2 Qatar


Martijn Spliethof - 07 maart, 2020 FOTO - Bo Bendsneyder (Facebook) - Peggy Reichl

De openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Moto2 was de QNB Grand Prix of Qatar op Losail International Circuit. Nederlander Bo Bendsneyder behaalde zijn beste resultaat ooit in de Moto2 klasse, hij kwam als elfde over de finish.

Race

Tetsuta Nagashima heeft de eerste Moto2 race van het seizoen gewonnen. De Japanner sloeg in de slotfase van de race toe en kwam uiteindelijk als overtuigende winnaar over de streep, voor Lorenzo Baldassarri en Enea Bastianini. Nederlander Bo Bendsneyder scoorde 5 WK punten door als elfde te finishen.

Kwalificatie

American Racing-coureur Joe Roberts behaalde de eerste pole van zijn carrière. Roberts klokte 1.58,136 in de openingsfase van de sessie, hij had daarmee samen met de Italiaan Luca Marini de snelste rondetijd, maar de tweede tijd van Roberts was sneller dan die van de Italiaan. Marini kwalificeerde zich dus als tweede, met Enea Bastianini daarachter in de top drie. De vierde tijd kwam op naam van Jorge Navarro, met Bo Bendsneyder daarachter zeer verdienstelijk op de vijfde plaats, zijn beste resultaat in de Moto2 klasse tot nu toe.

Tijdschema en volledige uitslagen op Racesport.nl