Kwalificatieraces MXGP Valkenswaard: de reacties

MXGP Valkenswaard 2020, persconferentie na kwalificatie

Bas Vis - 07 maart, 2020

Tijdens de persconferentie in Valkenswaard kwamen drie Nederlanders aan het woord.
Hier vind je alles over de kwalificatieraces.

Jeffrey Herlings (Kwalificatierace MXGP: 2e):

“We waren in de trainingen het snelst. Vanochtend in de vrije trainingen deed ik maar een paar rondes. Misschien was ik daardoor niet helemaal goed opgewarmd. In de kwalificatierace kreeg ik al na twee ronden ‘arm pump’. De baan ligt er niet slecht bij maar is langzaam, bijna ‘enduro style’. Daarvoor was mijn vering eigenlijk te hard, dus daar gaan we voor morgen iets aan doen.

Een tweede plek, ondanks de ‘arm pump’, is goed. Jasikonis was gewoon heel snel en de rest was op afstand, dus ik mag niet klagen.

Morgen ga ik voor mijn negende overwinning hier. Maar er zijn er nog 39 die willen winnen. Als het een beetje droog blijft is de baan goed. Ik kijk ernaar uit.”

Glenn Coldenhoff (Kwalificatierace MXGP: 6e):

“Vandaag in de kwalificatierace was mijn start slecht. Het hek viel laat. Ik lag vijftiende ofzo, maar kon terugkomen naar plek vijf. In de laatste ronde had ik een momentje met Jonass, daardoor viel ik en verloor een plek.

Maar ik voel mij goed en ben snel en fysiek ook helemaal gezond. In 2018 was ik hier vierde in de wedstrijd, met hetzelfde aantal punten als de nummer drie. Dat was jammer. Ik wil dat morgen veranderen.”

Roan van de Moosdijk (Kwalificatierace MX2: 5e):

“In Engeland vorige week was het zwaar. Ik had geen gevoel met de baan. Ik wil elk weekend verbeteren. 
Vorige week was ik achtste, nu vijfde. Ik kijk uit naar elke race en wil het per weekend opbouwen.

Ik heb hier in Valkenswaard vier, vijf jaar niet gereden. Een podium zou te gek zijn, maar met een plek in de top vijf ben ik tevreden.”

In de MX2 pakte Bas Vaessen een sensationele derde plek. Hij heeft morgen een geweldige uitgangspositie voor een topklassering. In de MXGP werd Lars van Berkel twintigste, Brian Bogers 22 en Calvin Vlaanderen viel na twee ronden uit.