3e Editie van PieperCross Westerkwartier belooft 100% spektakel!


Persbericht - 12 maart, 2020

Op zaterdag 11 en zondag 12 april wordt er in de gemeente Westerkwartier op de grens van Groningen en Friesland aan de Poelbuurt in Opende weer een machtig mooi motocross weekend georganiseerd.

De benodigde vergunningen van Gemeente en Provincie zijn weer verleend, dus is er inmiddels begonnen met de opbouw van het parcours.

Het evenement vindt plaats op dezelfde locatie als vorig jaar, het unieke Cross Country parcours is zelfs nog iets uitgebreid met een “speed-trap”- en een “enduro-cross”- sectie, dus kunnen de crossers zich weer flink uitleven op het ca. 10km lange gelegenheids circuit !

Programma

Ook het programma is enigszins aangepast tov vorig jaar.

-Zaterdag-ochtend: Stille Stikstofloze ochtendsessie: ATB/MTB fiets route/trainings parcours.
-Zaterdag-middag: Vrije Offroad Rit/ Training.
-Zaterdag-avond: Proloog onder verlichting op het enduro-cross parcours.
-Zondag: 2 Crosscountry-manches van 1 uur, tussendoor 2 “classic-cross” manches voor Pre85 en Pre90 classic motoren en dan de Cross Country Finale over 1,5 uur.

Proloog

De proloog op zaterdag avond is een nieuwe toevoeging die naar verwaching veel spektakel gaat opleveren op het met grote lichtmasten verlichte circuit.

Hierin strijden de coureurs om een gunstige startplek voor de crosscountry races van zondag. Dit endurocross circuit is opgebouwd uit een combinatie van motocross elementen, zoals springbulten; triple step-up, double-jump maar daarnaast ook enduro obstakels, zoals boomstammen, bielzen, brug, “upside-down forest”, riool buizen, shovelbanden, kabelhaspels en de coureurs moeten zelfs over een aantal auto’s heen rijden.

Voor de minder dappere of minder geoefende rijders is er bij de moeilijke obstakels altijd een zgn. “chicken-line”, ook wel “pussy-route” genoemd, zodat de baan voor elk niveau rijder goed te doen is. De makkelijke route is dan uiteraard net even iets langer.

Het publiek kan de proloog vanaf het pieper-terras of vanuit de feesttent aanschouwen onder het genot van een hapje en drankje. Vanwege de verwachte opkomst heeft de organisatie voor ruime parkeer gelegenheid gezorgd voor fietsen en auto’s op loopafstand, direct achter het crossterrein.

Rijders mogen met hun camper/caravan overnachten op de paddock waar WC’s en verlichting aanwezig zijn (geen douches).

Cross Country-race

Zondag dan dus weer de inmiddels al traditionele Cross Country-race. Dit keer alleen voor Solo-rijders, omdat we kortere manches rijden, dus de Team-klasse is afgeschaft voor dit jaar.

2 manches van 1 uur en een finale van 1,5 uur. Voor de solorijders wordt het nog steeds een slijtage slag tegen de andere rijders, het terrein, maar vooral tegen zichzelf.

​De uitzonderlijke bikkel die de PieperCrossCountry weet te winnen wordt benoemd tot de “Pieperkoning van het Westerkwartier van 2020”.

Tevens is er ook nog sprake van “een wedstrijd in een wedstrijd”, want de 3 CrossCountry Manches tellen tevens als clubkampioenschap van MC Sportlust uit Houtigehage.

Tussen de Manches door worden er twee classic motocross wedstrijden verreden voor oude klassieke motoren van voor 1985 of 1990, de zgn. “Pre85-Vintage” of “Pre90-Open” klasses.

Inschrijven

Wil je meedoen aan ons motorweekend, schrijf dan z.s.m. in voor de diverse evenementen.

Vol = Vol

Programma, info, en INSCHRIJVEN op:

www.piepercross.nl

Updates track-opbouw, foto’s, films op de site van MC Sportlust:

www.mcsportlust.com