Nieuw! KNMV Riding Days: Road vs. Track Edition op Assen


Bas Vis - 05 juni, 2020 FOTO - Schrijf je in voor de KNMV Riding Days op het TT Circuit!

De perfecte bocht is de heilige graal van het motorrijden. Het is een kunst en een uitdaging. Ervaar de ultieme combinatie: volg een volwaardige voortgezette rijopleiding (VRO) voor bochtentechniek én ontdek de racelijnen op het heilige (gloednieuwe) asfalt van het TT Circuit.

De KNMV Riders Academy introduceert een uniek concept voor rijders van alle niveaus en voor elk type motor met een kenteken. Je volgt, verspreid over het TT Circuit en op de naastgelegen TT Junior Track, een bochtentraining van onze VRO-instructeurs. Leer hoe je een bocht goed ‘leest’ om daarna de optimale lijn te pakken. Je wordt gecoacht in het technisch gebruik van je motor. Hierbij worden bijvoorbeeld de verschillende leuntechnieken besproken. En wat als je een bocht verkeerd neemt, hoe los je dat op? Deze cruciale onderwerpen, en veel meer, komen langs. Allemaal kennis en ervaring die je rijstijl verbeteren. Voortaan geniet je, met je VRO-certificaat op zak, nog meer van elke bocht die je tegenkomt op de openbare weg.

Racelijn

Maar je bent niet voor niets op het TT Circuit, de ‘kathedraal van de motorsport’. Voor je liggen de Haarbocht, Stekkenwal, Ramshoek, Geert Timmerbocht en al die andere legendarische meters asfalt. Er zijn even geen tegenliggers, kruispunten en onoverzichtelijke situaties. Een nieuwe wereld, die vraagt om een andere bochtentechniek. Wat zijn de verschillen in lijn, rempunt, kijktechniek, inleunen, apex en accelereren: alles komt aan bod. Niet alleen begeleid door de instructeurs, maar ook door  een of meerdere grote namen uit de Nederlandse wegrace.

Als je alle oefeningen hebt doorlopen gaat in de middag het licht van de pitstraat op groen. In twee sessies kan jij op zoek naar de perfecte bocht én ronde. Of je kalm aan doet of pittig doorrijdt mag je zelf weten. Nogmaals, deze dag is bedoeld voor elke rijder en elk type motor met kenteken. Het toepassen van alles wat je geleerd hebt en plezier zijn het belangrijkst. Een motortraining van de KNMV Riders Academy is immers vooral ook een toffe dag uit met motorrijders onder elkaar.

Rondleiding en elektrisch rijden

Om die dag nóg mooier te maken krijg je ook nog een rondleiding achter de schermen van het circuit, onder andere langs Race Control. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf elektrisch rijden te ervaren op een van de machines van onze partner Electric Motorcycles.

Programma

De dag zit goed gevuld met verschillende blokken waar ruim de tijd voor wordt genomen. Elke groep (ingedeeld op niveau) gaat voor de lunch langs bij de thema’s Verkeerslijn, Racelijn en Stuurtechniek, doet de rondleiding en stapt op een elektrische motor. In de middag kan elke groep twee keer het grote circuit op. Een tijdschema publiceren we binnenkort.

Prijs

Deelname aan de KNMV Riding Days: Road vs. Track Edition kost 220 euro. De dag is geheel verzorgd, dus dit bedrag is inclusief eten en drinken. Als lid van de KNMV krijg je 25 euro korting en betaal je 195 euro.

Info en inschrijven

Meer informatie en de inschrijving vind je hier.

Voor 2020 staan er vijf dagen ingepland. Inschrijven kan ook door op onderstaande data te klikken:
Vrijdag 24 juli (uitverkocht)
Zaterdag 8 augustus (uitverkocht)
Zondag 9 augustus (uitverkocht)
Woensdag 14 oktober
Donderdag 22 oktober

Dagverzekering

Voor deze training kun je een dagverzekering afsluiten. Meer informatie vind je op deze pagina. Meteen afsluiten kan ook, via deze link.