Vol in de voorbereiding: KNMV Training op TT Circuit


Frank Andringa - 01 juli, 2020

Eindelijk weer ronkende motoren op het TT Circuit. Met drie maanden vertraging kon vandaag de KNMV Voorjaarstraining worden gehouden. En ondanks de vertraging is het toch de voorbereiding op het nieuwe wegraceseizoen.

Op het TT Circuit heerst een bedrijvigheid zoals dit jaar nog niet vaak is gezien. Tientallen coureurs uit de Supersport600, Superbikes, Supersport300, Moto3, Classics en Zijspannen zijn naar Assen gekomen. Het coronavirus lijkt min of meer onder controle en dat betekent dat het wegraceseizoen alsnog kan beginnen.

Wedstrijdkalender bekend

Sinds vandaag zijn er weer wedstrijden toegestaan en de wedstrijdkalender is bekend. Zo wordt er komend weekend wordt er gereden om de BeNeLux Trophy op de Nürburgring en halverwege augustus staat het IDM op het TT Circuit gepland. “Daarom zijn we nu gestart met de wat normaal de voorjaarstraining was”, zegt een stralende Camiel van Berkesteijn, sporttechnisch manager bij de KNMV. “We willen graag iets voor onze coureurs doen. Nu er weer uitzicht is op wedstrijden is deze dag erg belangrijk. ”

Onder de vele coureurs die naar Assen zijn gekomen ook enkele wereldtoppers. Zo rijdt Bo Bendsneyder mee tussen de Supersport- en Superbike-mannen en bereiden Bennie Streuer en Ilse de Haas zich voor op hun eerste wedstrijden. Daarnaast hebben ook enkele internationale coureurs zich ingeschreven.

 

Speciaal voor KNMV licentiehouders

“De voorjaarstraining bieden wij elk jaar gratis aan aan onze licentiehouders”, vertelt Van Berkesteijn. “Dit jaar zijn we ook benaderd door enkele buitenlandse team. Zij betalen om mee te mogen doen. Voor veel teams is dit een goede voorbereiding op het IDM van 14 tot en met 16 augustus op Assen. Zij kunnen de baan en het nieuwe asfalt testen, dus deze dag heeft zin.”

En of de trainingsdag zin heeft. Vooraf lijken de trainingen in het water te vallen. De weersvoorspellingen zijn niet goed. Maar als de eerste coureurs ’s ochtends het circuit op draaien, is het nog steeds droog. Af en toe dreigt het even, een enkel drupje valt, maar het blijft de hele dag droog.

Dankzij de vele deelnemers aan de trainingsdag kan iedereen in zijn eigen klasse rijden. “Dit zijn echt kwalitatieve minuten”, weet de sporttechnisch manager. Op het vernieuwde asfalt lijken de coureurs zich als een vis in het water thuis te voelen. Er wordt stevig gereden, maar echt zware crashes blijven uit. Het wegraceseizoen is begonnen.

RTV Drenthe maakte een mooie reportage over zijspancoureur Bennie Streuer. Deze vind je hier.