KNMV Internationale trainingswedstrijden


Marc Te Witt - 09 juli, 2020

In de weekeinden van eind juli en begin augustus organiseren Motorsportpark Gelderland Midden (Arnhem) en RES Axel twee internationale warming-up races voorafgaande aan de herstart van de MXGP kalender.

De MXGP gaat in het weekend van 9 augustus weer van herstart. Te beginnen met drie races op rij in Kegums, Letland. Na een lange periode van onzekerheid en relatieve rust, is het belangrijk dat alle rijders aan het WK zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Daarom heeft de KNMV bij de promotor aangegeven te willen meedenken. Met resultaat! Zo organiseren we samen met de betreffende clubs en hun vrijwilligers in Nederland twee internationale trainingswedstrijden!

De gekozen banen van Motorsportpark Gelderland Midden (Arnhem) en RES Axel hebben zandpistes die dezelfde condities hebben als het circuit in Kegums. Zo zijn deze trainingswedstrijden dé perfecte manier om rijders klaar te stomen voor de wedstrijden van het Wereldkampioenschap.

Geen publiek

De corona pandemie en de bijbehorende maatregelen vragen ook bij deze trainingswedstrijden flexibiliteit en begrip. De organiserende clubs en deelnemende teams dienen zich daarom te houden aan alle voorschriften die zijn opgesteld door de Nederlandse overheid en het RIVM bij het organiseren van evenementen. De KNMV ziet er samen met de clubs extra op toe dat er een veilige omgeving en een goed evenement wordt gehouden. Dat betekent helaas ook dat er geen publiek en/of fans aanwezig mogen zijn tijdens deze wedstrijden. Dit dienen we te accepteren, hoe graag we het ook anders hadden willen gezien.

Ons gezamenlijke doel is om alle rijders die deelnemen aan deze twee trainingswedstrijden van dienst te zijn. We hopen daarom op begrip van de fans / publiek zodat we twee succesvolle evenementen kunnen organiseren, voor nu en voor in de toekomst.