Dit zijn trainen met Jeffrey Herlings of een shirt van Frenkie de Jong waard…

De veilingmeester met Jeffrey Herlings tijdens het Motorsportgala

Bas Vis - 14 januari, 2020 FOTO - De veilingmeester met Jeffrey Herlings tijdens het Motorsportgala

Wat is een gesigneerd shirt van Barcelona-speler Frenkie de Jong waard? Of een dag trainen met Jeffrey Herlings? Of 24 uur op pad met 11 Luchtmobiele Brigade? Tijdens het KNMV Motorsportgala werden unieke kavels geveild voor stichting Against Cancer. Dit brachten de items op…

De veiling begon nog wat voorzichtig met 500 euro voor een dag als gast bij het Yahama-team van Michael van der Mark tijdens het WK Superbikes op Assen. Voor de trainingsdag met Jeffrey Herlings (mét begeleiding van zijn topmonteur Ruben Tureluren) begon de zaal warm te lopen. Deze unieke ervaring ging uiteindelijk voor 2800 euro weg.

11 Luchtmobiele Brigade

Toen kwam de eerste verrassing van de avond… 24 uur op pad met 11 Luchtmobiele Brigade is een pittige uitdaging, die een groot aantal bieders in de zaal duidelijk aan wilde gaan. Deze ging weg voor 2.400 euro. Maar, de aanwezige generaal Ron Smits kreeg daarna het verzoek van de op één na hoogste bieder of er plek zou zijn voor nóg vier personen tijdens de ’24 uur met’. Daar ging de generaal graag op in: 2000 euro extra voor Against Cancer!

Drie keer Frenkie de Jong

De transfer van Ajacied Frenkie de Jong naar FC Barcelona was hét voetbalverhaal van 2019. De zaal kon bieden op een gesigneerd shirt van Frenkie. En niet zomaar een shirt… hij droeg het 18 december tijdens zijn eerste ‘El Clasico’: het duel tegen Real Madrid in de Spaanse competitie! Hier werd 2500 euro voor neergelegd.

Voormalig profvoetballer Andy van der Meijde zat echter in de zaal. Ter plekke regelde hij nog een shirt van Frenkie mét twee kaarten voor een wedstrijd van Barcelona in hun stadion Camp Nou: 2400 euro. Maar Andy was nog niet klaar… Hij kwam nogmaals met een shirt en kaarten: 2350 euro!

Belofte aan TeamNL

KNMV-directeur Patrice Assendelft had nog een belofte openstaan aan Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings, Calvin Vlaanderen en Roan van de Moosdijk. Als zij de Motocross of Nations zouden winnen, zou Patrice een liedje zingen. Onder begeleiding van de Nick Bult Allstar Band zong Patrice ‘My Way’, maar niet voordat er vanuit de zaal voor 5200 euro aan giften werd gedaan!

Totaalbedrag

Voorafgaand aan het gala werden al plekken in de zaal verkocht. Deze opbrengst kon bij de veiling worden opgeteld. Zo werd totaal 29.150 euro opgehaald. Een aantal losse giften brachten het totaal zelfs tot rond de 30.000 euro! Een fantastisch bedrag waar Against Cancer heel veel gezinnen met zieke kinderen mee zal helpen.

Tijdens het gala werden ook de belangrijkste motorsportprijzen uitgereikt. Lees hier alles over de winnaars!