Update KNMV motocrosskalender 2020


Bas Vis - 13 januari, 2020

Er is een tweetal wijzigingen op de KNMV motocrosskalender 2020. Voor een openstaand ONK-weekend in maart is een organisator gevonden en bij de dames vervallen twee wedstrijden en komt daar één voor terug. 

De wedstrijd van zaterdag 21 maart 2020 stond al gepland in de eerste versie van de kalender, maar een locatie was er nog niet. Wij zijn verheugd dat MC Delfcross, na een paar jaar afwezigheid, heeft ingestemd met de organisatie van een KNMV ONK motocrosswedstrijd. De wedstrijd van 21 maart 2020 wordt dus verreden op het circuit in Delfzijl. Alle ONK jeugdklassen staan ingedeeld op deze wedstrijddag en voor de ONK85cc GW en ONK125cc is het tevens een kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de eerste Dutch Masters of Motocross wedstrijd in Harfsen of 29 maart.

ONK Women

Vanwege de onverwachte samenloop met een paar internationale wedstrijden zijn twee wedstrijden op de ONK Women-kalender komen te vervallen en is er één nieuwe wedstrijd toegevoegd. Het totaal aantal wedstrijden voor de ONK Women-klasse komt daarmee op vijf.

De geplande wedstrijden in Gemert van 10 mei en Lierop op 21 juni gaan niet door. De nieuw toegevoegde wedstrijd is op zaterdag 11 april in Oldebroek.

Vrouwen die geen EK en/of WK rijden kunnen kosteloos een tweede Cup Motocrosslicentie aanvragen om zodoende meer KNMV competitiewedstrijden te kunnen rijden.

De herziene KNMV motocrosskalender vind je hier.